Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Підприємця, який ремонтував злітно-посадкову смугу херсонського аеропорту, підозрюють у привласненні 400 тисяч

Поліція Херсонської області оголосила підозру в привласненні майна та службовому підробленні миколаївському підприємцю, який ремонтував злітно-посадкову смугу аеропорту «Херсон». Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на Поліцію Херсонської області.

Йдеться про ремонт херсонського аеропорту, який мав завершитись у березі 2022 року відкриттям щонайменше двох нових авіарейсів. Його відкриття переносили кілька разів. Зрештою, з масштабним вторгненням росіяни його зруйнували одним із перших (аеропорт територіально знаходився у селі Чорнобаївка). 

За обліковими документами фігуранта на ремонт штучної злітно-посадкової смуги ним було витрачено 524 тони асфальтобетону. Але, згідно з висновками комплексної судової будівельно-технічної та судово-економічної експертизи, з’ясувалося, що під час ремонту було використано менше будматеріалу.

Як вважають правоохоронці, підприємець залишки асфальтобетону повернув продавцю, а кошти в сумі понад 400 тисяч гривень привласнив. Таким чином, комунальному підприємству «Херсонські авіалінії» фігурант завдав матеріальної шкоди у великих розмірах.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 4 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та ч. 1 ст. 366 «Службове підроблення» ККУ. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.

Журналісти «Антикорупційного виміру» знайшли цю закупівлю. 

Загальна вартість робіт склала 795 211 гривень і передбачала підготовку злітно-посадкової смуги до ремонту. Роботи мали бути виконана у жовтні – листопаді 2019 року. Саме після цього починалась масштабна реконструкція в херсонському аеропорту. 

Виконавцем робіт є ФОП Григорян В’ячеслав Айкович, зареєстрований в селі Тузли Березанського району Миколаївської області. Зареєстрований як ФОП Григорян у серпні 2019 року. А угоду на підготовчі роботи в херсонському аеропорті з ним уклали без тендерних процедур — прямим укладанням угоди – вже у жовтні того ж року. Тобто досвіду у ФОПа на момент укладання угоди було менш як 3 місяці. 

Вже за місяць після укладання угоди її сума дещо зросла на 10,6% і складала вже 879 517 гривень. Тобто правоохоронці віднайшли завищення фактично на половину суми угоди. 

Григорян доволі активно працює з бюджетними коштами. Угода з херсонським аеропортом – не єдина в його активі. З 2019 до 2023 року він уклав угод на 4,5 мільйона гривень. Це без урахування херсонського аеропорту – цієї закупівлі не видно в аналітичній системі YouControl через помилку в ІНН виконавця, якої припустились під час укладання угоди. Відтак, всього з бюджетом В’ячеслав Григорян уклав угод на 5,3 мільйона гривень за чотири роки.

Особливо активно Григорян працював з Адміністрацією Інгульського району Миколаївської міської ради: тут він активно ремонтував дороги та облаштовував тротуари.

Читайте також: Херсонський нардеп, який не пройшов співбесіду у КСУ, ініціював законопроєкту про закриття відомостей у судових рішеннях

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір