Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Обвинувачуваного в корупції ексчиновника з Одеси затримували за «спробу перетнути кордон» разом з підрядником

Колишнього начальника Управління капітального будівництва Одеської міської ради Бориса Панова в травні 2024 року затримали за спробу незаконного перетину кордону з Румунією. Разом з ним було затримано власника фірми, що отримала майже 100 підрядів від УКБ та фігурує в спільних кримінальних справах з УКБ. Затримані стверджували, що приїхали допомагати сиротинцю монастиря московського патріархату. Справу зрештою закрили за відсутністю складу злочину.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

22 травня 2024 року на Бориса Панова склали протокол про адміністративне правопорушення (серії ЗхРУ №249451). Аналогічний адмінпротокол (серія ЗхРУ №249458) склали на Максима Паніка – власника фірми «Скайстрой», яка з 2017 року регулярно отримує підряди від Управління капітального будівництва Одеської міської ради та інших бюджетних установ Одещини.

Згідно з матеріалами справи близько того дня 17:50 вони були затримані прикордонним нарядом спільно з правоохоронцями ДПСУ (з м.д.н.п. Мамалига) за спробу перетнути кордон поза встановленими пунктами пропуску. Їх зупинили за 4500 метрів до лінії Державного кордону, на території Герцаївського ОТГ, Чернівецької області. 

В протоколах було вказано, що прикордонниками була виявлена група осіб, в складі якої були мешканці Одеси Борис Панов та Максим Панік, які рухались в автівці у бік Державного кордону. Чоловіків було затримано за спробу незаконного перетину Державного кордону з України в Румунію поза встановленими пунктами пропуску.

Однак на суді вони пояснили, що не мали на меті перетинати кордон, а приїхали у дитячий будинок села Молниця Герцаївського району Чернівецької області.  Метою поїздки вони назвали «придбання дітям сиротам компʼютерного обладнання, стільців та столів для того, щоб дітки мали можливість онлайн навчатися». У них були фотографії обладнання.

Доречі, дитбудинок в який їхали Панов і Панік належить Свято-Вознесенському чоловічому монастирю Української православної церкви Московського патріархату.

Також на суді чоловіки повідомили, що села Молниця вони вирішили поїхати у Кам`янець-Подільсткий оскільки їм не вистачило стільців для дитячого будинку. Вони нібито заздалегідь забронювали номера в готелі «Династі» з метою переночувати у Кам`янець-Подільському, щоб на другий день повернутись у до дитячого будинку із придбаними стільцями. 

Допитана на засіданні жінка-свідок повідомила суду, що вона приїхала з Одеси разом із Пановим та Панік 21 травня 2024 року. Вона розповіла, що працівники прикордонної служби не стали їх слухати, та відвезли їх у село Могилівка на територію прикордонного загону, де надалі її на територію не впустили, а чоловіків відвезли у приміщення та тримали понад чотири години. Жінка наголосила, що була разом з ними, тале її чомусь не затримати та протокол не склали. 

Обидві справи розглядались суддею Герцаївського районного суду Чернівецької області Людмилою Козловською. Провадження були закриті за відсутністю складу правопорушення.

Раніше журналісти «Антикорупційного виміру» писали, що колишнього начальника одеського УКБ Бориса Панова будуть судити за провадженням № 42023163010000033 за розтрату коштів на ковідних закупівлях. Подробиці справи можна прочитати тут

Паралельно зі згаданою справою ТОВ «Скайстрой» та «Кінап-Груп»  (стара назва «Івкомстрой») Максима Паніка фігурують в матеріалах кримінального провадження № 42022000000001625 від 17.11.2022. В ній також йдеться про розкрадання бюджетних коштів та зловживання владою в змові з чиновниками Управління капітального будівництва Одеської міської ради на закупівлях в період пандемії. Цю справу розслідують правоохоронці, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю та Офіс Генерального прокурора.

Читайте також: В Одесі відремонтують центр матері та дитини: Проєкт замовили у фігуранта кримінальної справи

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір