Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Керівник спеціалізованої прокуратури на півдні звільнився: Триває службове розслідування щодо його статусу особи з інвалідністю

Керівник Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону написав заяву про звільнення. Щодо нього триває службове розслідування, яке має встановити, чи законно він отримав статус особи з інвалідністю й відповідні пенсійні виплати. 

Як йдеться у телеграм-каналі Офісу Генпрокурора, керівник спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону написав заяву про звільнення, як і інших п’ять його колег — керівників обласних прокуратур у Запорізькій, Рівненській Тернопільській, Харківській та Черкаській області. 

Звільнення пов’язане з тим, що посадовці нібито отримували підвищені пенсії у зв’язку з вислугою років, призначені за рішенням суду. Щодо них триває службове розслідування, яке має встановити, наскільки законним було набуття ними статусу особи з інвалідністю й нарахування пенсійних виплат. 

Зазначимо, до складу Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону входять Одеська, Миколаївська, Білгород-Дністровська, Херсонська, Кропивницька та Вінницька прокуратура у сфері оборони.

Водночас в Офісі Генпрокурора повідомили, що Рада прокурорів підтримала внесення змін до Закону України «Про прокуратуру», що мають на меті заборонити прокурорам отримувати пенсії одночасно із заробітною платою. 

Після цих змін виплачувати пенсію прокурорам за вислугу років будуть лише після їхнього звільнення з роботи. Тобто за принципом: або зарплата, або пенсія. Цю пропозицію передадуть Уряду. 

Раніше редакція «Антикорупційного виміру» повідомила, що заступник прокурора Кіровоградської області, якому 36 років, судиться за пенсію

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір