Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

ДБР викрило схему одеських правоохоронців з дозволами на зберігання та продаж наркотиків

Державне бюро розслідувань розслідує схему одеських правоохоронців, які заробляли на підробці висновків для видачі дозволів на виготовлення, зберігання та продаж наркотичних речовин і психотропів. Співробітники відділу з протидії наркозлочинності, за версією ДБР, зловживали службовим становищем і закривали очі на порушення у поводженні за наркотиками.

Як стало відомо з матеріалів справи, співробітники поліції, що входили до складу спеціальної комісії з обстеження приміщень та об’єктів призначених для роботи з наркотиками, впродовж 2018-2019 років систематично допомагали окремим підприємствам і закладам проходити перевірки «на відмінно». Вони вносили неправдиву інформацію в акти обстежень та приховували всі порушення.

Слідчі ДБР вказують, що працівники відділу протидії наркозлочинності неодноразово підробляли акти обстеження підприємств і установ. Крім того, у ДБР виявили, що частину таких актів підписували поліцейські, які на момент обстеження того чи іншого приміщення знаходилися у відпустках, на лікарняних, або взагалі вже були звільненими з органів внутрішніх справ.

Під час допиту свідків, один з колишніх правоохоронців розповів, що намагався протидіяти колегам. Він також якийсь час входив до складу комісії та звертав увагу на численні порушення, які виявляв під час обстежень. 

Наприклад, чоловік розповів як був у складі комісії під час перевірки комунальної установи «Іванівська центральна районна лікарня». Перевірка проходила з 1 по 9 травня 2018 року. Свідок, як сказано в судовій ухвалі, виявив велику кількість порушень і відмовився підписувати акт до усунення всіх недоліків. 25 травня правоохоронець звільнився з роботи, а через тиждень до нього звернувся колега (оперуповноважений управління протидії наркозлочинності) та попросив підписати акт перевірки КУ «Іванівська ЦРЛ». Підполковник знав, що він вже не працює, але обіцяв, що наказ буде винесено заднім числом. 

Колишній правоохоронець, як сказано в ухвалі, навіть добровільно надав докази — диск, на якому були всі його телефонні дзвінки за травень того року.

Слідчим наразі відомо як мінімум про 4 співробітників відділу протидії наркозлочинності, що підписували акти обстеження з відпусток, лікарняних та після звільнень. Тому тепер ДБР дуже цікавить інформація щодо перевірок на ТОВ «Телекард-прилад», КНП «Старокозацька районна лікарня» та КНП «Овідіопольский центр первинної медико-санітарної допомоги».

Редакція «Антикорупційного виміру» уважно слідкує за ходом справи та чекає, коли зловмисникам повідомлять про підозри.

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір