Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В діяльності одеських чиновників виявили порушень на 11 мільйонів: Не існуючи ремонти намагалися списати на вандалів

Держаудитслужба перевірила роботу Департаменту міського господарства Одеської міської ради за період з 01.05.2020 по 31.11.2022 і виявила порушень на 11 мільйонів гривень. Про це повідомляють в Південному офісі Держаудитслужби. Серед виявлених порушень, оплата робіт, які не виконувалися, завищення вартості робіт. Деяких підрядників аудитори не змогли знайти за адресами реєстрації. 

Фахівці перевіряли окремі питання фінансово-господарської діяльності департаменту. Повідомляється, що загальна сума охоплених ревізією коштів на ремонтно-будівельні роботи становить 205 млн грн. Фахівці провели 68 контрольних обмірів та 57 обстежень обсягів виконаних робіт в різних куточках Одеси. 

«Перевірка обсягів витрачання бюджетних коштів при проведенні  капітального ремонту покрівель деяких будинків установила, що до актів виконаних робіт були включені роботи, які не проводилися взагалі.  Наприклад, вкрай необхідні для будівель старого житлового фонду  антисептування перекриттів, прогонів, балок виконані лише на папері. А в деяких будинках покриття було взагалі змонтовано на старе решетування. Зафіксована й те, що немає пароізоляції та мінераловатного утеплювача на покрівлях. А гроші заплачені як за повний комплекс робіт», – йдеться в повідомленні. 

Таку саму ситуацію виявили й у капітальних ремонтах стиків панелей житлових будинків. Так, «хрущовка» на вулиці Варненській, 7/3, була «відремонтована» без ущільнювальних прокладок та мінераловатних пакетів для герметизації горизонтальних та вертикальних стиків, як це передбачено будівельними нормами.

Перевірили аудитори і обсяги виконання ремонтних робіт з благоустрою прибудинкової території та дитячих майданчиків. Двох нібито відремонтованих майданчиків, як виявилося, не існує. Під час контрольних обстежень об’єктів за адресами: вул. Іцхака Рабіна, 2 та вул. Святослава Ріхтера, 144, фахівці Держаудитслужби не виявили гойдалок, які нібито відремонтували. 

Паркувальні стовпчики, елементи огорожі та спеціальне покриття на низці дитячих майданчиків існувало лише на папері. Цікаво, що у Департаменті міського господарства пояснили цей факт вандалізмом невідомих осіб. 

Окрім того, аудиторами виявлені факти оплати роботи спеціалізованої техніки, яка була зовсім не потрібна. Так, під час ремонту покрівлі будинку на вул. Михайлівська, 59 чиновники заплатили за роботу сорокатонного крана на гусеничному ходу. Використати такий кран на вказаному об’єкті було технічно неможливо.  

«Щоб вивірити, скільки ж дійсно було заплачено підрядним компаніям, працівники Південного офісу Держаудитслужби ініціювали зустрічні звірки. Проте за юридичними адресами деякі компанії не розташовані», – зазначили в Держаудитслужбі.  

Як вважають в Держаудитслужбі, виявлені порушення свідчать про те, що були виконані роботи сумнівної якості, через що строк експлуатації об’єктів може значно зменшитися. Але підрядники отримали кошти за весь комплекс робіт, передбачений договорами.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір