Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Підозрювані під вартою, майно під арештом: На Одещині заарештували підозрюваних в розкраданні грошей

Правоохоронці заарештували осіб, яких підозрюють в розкраданні бюджетних коштів під час будівництва сімейних амбулаторій. Слідчі вважають, що четверо осіб при здійсненні будівництва чотирьох амбулаторій сімейної медицини в Ізмаїльському районі привласнили майже 4 мільйони гривень. За це їм загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. 

З метою розкрадання коштів підозрювані, на думку правоохоронців, складали завідомо неправдиві офіційні документи. Як повідомили в відділі комунікації поліції Одещини, наразі встановили 36-річного організатора злочинної схеми та трьох його спільників віком від 28-ми до 58-ми років. До складу угрупування входить колишній посадовець одного з управлінь Одеської обласної державної адміністрації.

«З метою заволодіння бюджетними коштами, призначеними для будівництва чотирьох амбулаторій сімейної медицини на території Ізмаїльського району, організатор злочинної схеми задіяв підприємство, фактичним власником якого він був, з яким надалі і було укладено договори на закупівлю робіт. Після отримання коштів для проведення будівельно-монтажних робіт, частина їх була використана для виконання взятих на себе зобов’язань, а інша – зловмисниками привласнена», – йдеться в повідомленні.   

Для підтвердження виконаних робіт, до ООДА було надано документацію із внесеними до неї неправдивими відомостями. В цих документах були завищені вартість та обсяги виконаних будівельних робіт на суму близько 3,8 мільйона гривень. 

Наразі трьом фігурантам, які займали ключові ролі в злочинній схемі, слідчі повідомили про підозру в організації заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України) та організації складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 ККУ).  

Директору підприємства, який за винагороду підписував необхідну документацію, повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 ККУ) та у складанні службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 ККУ).

Підозрюваних взяли під варту, майно, ймовірно здобуте злочинним шляхом, заарештували. Встановлюються особи, які можуть бути причетними до злочину.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір