Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Фірмі депутата з Одеси доплатять 13 мільйонів: ніяк не доробить укриття для дітей

Відділ ЖКГ Куяльницької сільради додасть понад 12,9 мільйона гривень, щоб завершити будівництво шкільного укриття. Минулого року це укриття оцінювали у 27,5 мільйонів, а тепер його вартість сягла вже понад 40,5 мільйонів. Цікаво, що всі ці кошти освоює фірма депутата Одеської облради від «Європейської Солідарності». 

В грудні минулого року відділ житлово-комунального господарства, будівництва, благоустрою та розвитку інфраструктури Куяльницької сільської ради без конкурсу та використання електронної системи провів закупівлю з будівництва укриття для дітей. Споруду про яку йдеться мали будувати з нуля в селі Куяльник на вулиці Спортивна, 75-А. За даними Prozorro вартість склала 27 547 636,38 гривні. Більша частина цих коштів, а саме 22,4 мільйона, були надані урядом в якості субвенції. 

Підрядником призначили ТОВ «Град-Строй», що належить діючому депутату Одеської обласної ради від партії «Європейська Солідарність» Вадиму Теплицькому. Раніше він був в партії «Довіряй Ділам».

Ані договору, ані будь-яких інших документів по цій закупівлі чиновники Куяльницької сільради не опублікували. Єдине, що відомо – завершити роботи депутатська фірма має до кінця 2023 року. Тож на даний час договір слід вважати діючим.

Але днями на порталі Prozorro зʼявилася ще одна закупівля робіт по даному обʼєкту. Виявилось, що 27,5 мільйонів депутатській фірмі мало для завершення будівництва укриття. Відділ ЖКГ Куяльницької сільради вирішив додати ще понад 12,9 мільйона гривень.

В обґрунтуванні додаткових витрат чиновники зазначили, що підрядник сам повідомив їм про необхідність додаткових робіт, які нібито були не враховані проєктно-кошторисною документацією та сам подав пропозиції з відповідними розрахунками. 

Цікаво і те, що в цьому документі чиновники написали: «виникла необхідність у закупівлі додаткових аналогічних робіт по даному обʼєкту у того самого учасника». Протокол підписала головна спеціалістка відділу ЖКГ Наталія Жабська.

Зауважимо, що компанія «Град-Строй» депутата Одеської облради Вадима Теплицького неодноразово привертала увагу правоохоронних органів, які вважають її причетною до розкрадань бюджетних коштів. 

Наприклад, в справі під номером 22021160000000206 йдеться про привласнення бюджетних коштів у великих розмірах під час виконання ремонтних робіт приміщень. Слідчі вважають, що ТОВ «Град-Строй», ТОВ «ОД Строй Груп» та ТОВ «Окард Будінвест» є підконтрольними компаніями групи осіб, яка систематично скоює злочини на території Одеської області ще з 2021 року.

А от у справі №4201416000000101, яку було відкрито ще у 2014 році, фігурують дві фірми Теплицького – ТОВ «Град-Строй» та «Білд-Про». Але там йде мова не лише про привласнення коштів, а ще й про зловживання владою, підроблення, шахрайство та інше.

Також у 2013 році фірми Теплицького засвітилися в справі №12013170250000597 про привласнення коштів на реконструкції казарми під дитячий садок на 150 місць в м. Біляївка.

Більш того, Теплицького намагалися притягнути до відповідальності за конфлікт інтересів. Він неодноразово голосував за питання в яких передбачено кошти для його фірм.

Як повідомило днями «Слідство Інфо», фірму депутата підозрюють у крадіжці 750 тисяч на ремонті театру. Мова йде про реставрацію будівлі Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. В.С. Василька за 27,3 млн грн. Журналісти з’ясували, що Держаудитслужба зацікавилась закупівлею та будівництвом і під час перевірки виявила, що  компанія «Град-Строй» завищила вартість та обсяг виконаних робіт на 750 тис. грн

Крім того, «Українська правда» писала, що у квітні 2018 року Одеська прокуратура оголосила про підозру трьом учасникам корупційної схеми. Серед них і Теплицькому, який 2010 року був керівником та власником будівельної компанії “Білд-Про”. 

«Усіх співучасників злочину обвинувачують у численних фальсифікаціях документів під час реалізації державного проєкту та сприянні організованій групі в заволодінні мільйонними коштами. Зловмисники штучно завищили вартість проєктно-кошторисної документації та під номерами раніше виданих державною експертизою висновків підклали свої… Проєкт називався “Глибоководний випуск”, і на його впровадження з державного бюджету повинні були виділити понад мільярд гривень. Роботи мали виконуватись у 2010-2011 роках», – повідомляли журналісти. 

«Антикорупційний вимір» спостерігатиме за розвитком ситуації та інформуватиме читачів про перебіг подій. 

Читайте також: Таємні укриття: В Одесі чиновники заплатять 9,3 млн фігуранту справи про розкрадання

Більше публікацій Власні статтіБільше публікацій Власні статті »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »
Більше публікацій СтаттіБільше публікацій Статті »

7 коментарів

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір