Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині поліція четвертий рік не може з’ясувати, чи отримала лікарня куплене обладнання

В Одеській області правоохоронці звернулися до суду, щоб на пів року подовжити строки кримінального провадження, яке триває вже понад три роки. Суть справи в тому, що посадові особи в одній з лікарень, придбавши у підприємця обладнання не завантажили на портал Прозорро звіти про виконання договорів. Через відсутність договорів, поліціянти четвертий рік не можуть з’ясувати, чи поставлене обладнання і «хто вчинив цей злочин». 

Як випливає з судової ухвали, мова йде про дві закупівлі, які провело ​​КНП «Великомихайлівська ЦРЛ». У невказаного в ухвалі ФОПа купили компресорну установку для забезпечення роботи дихальних апаратів моделі ZS 4/RD-T500, вартістю 248 981 грн, а також кисневий концентратор OxyG OG 020 вартістю 320 931 грн. Гроші підприємець отримав в повному обсязі. 

Звернувшись до Роздільнянського районного суду Одеської області, слідчій відділення № 1 СВ Роздільнянського РВП ГУНП в Одеській області заявив, що під час проведення досудового розслідування виконано великий обсяг слідчо-розшукових дій спрямованих на розкриття вказаного злочину, проте на даний час злочин залишається нерозкритим.

Поліції не відомо, чи був фактично поставлений товар замовнику. Крім того, поліція більш ніж за три роки не змогла зробити наступного: 

  • встановити особу чи осіб, які вчинили вказаний злочин; 
  • встановити та допитати в якості свідків осіб, яким відомо про вчинення вказаного злочину;
  • виконати інші слідчі дії, направлені на притягнення до кримінальної відповідальності особи, яка вчинила вказаний злочин; 
  • виконати вимоги КПК України, що стосуються підозрюваної особи, після встановлення особи злочинця; 
  • виконати інші слідчі та розшукові дії, необхідність яких може виникнути під час проведення подальшого досудового слідства, спрямованих на зібрання доказів вчинення даного злочину.

Суд просили подовжити термін розслідування, щоб все це зробити. В чому полягає великий обсяг слідчо-розшукових дій спрямованих на розкриття вказаного злочину, який, за твердженням слідчого вже здійснений, не уточнюється. 

Суд погодився подовжити термін розслідування до травня наступного року і дав поліціянту шанс таки з’ясувати, що ж за особа вчинила правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 КК України, тобто зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки. 

Чому саме слідчій вважає, що не завантаження звітів по закупівлях медичного обладнання під час пандемії коронавірусу спричинило тяжкі наслідки, не уточнюється. 

Читайте також: Справа розкрадання бюджету АМПУ: з фігуранта зняли обвинувачення через строки давності

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір