Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Справа розкрадання бюджету АМПУ: з фігуранта зняли обвинувачення через строки давності

Вищий антикорсуд закрив частину кримінального провадження у справі про збитки державному підприємству «Адміністрація морських портів України» через строки давності. В цій частині фігурує директор ТОВ «ЛІГОС УА» Олексій Лагуткін.

Рішення 7 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло». Таким чином Олексія Лагуткіна звільнили від кримінальної відповідальності за статтями про службове підроблення та свідоме використання підроблених документів. Раніше у цій справі ВАКС скасував арешт майна Олексія Лагуткіна та ще трьох обвинувачених. 

У частині справи щодо Лагуткіна йдеться про завдання 21,36 мільйона гривень збитків держпідприємству «Адміністрація морських портів України». Звинувачували колишнього начальника Одеської філії АМПУ Михайла Соколова, головного інженера Олексія Калюжного, директора фірми «ЛІГОС УА» Олексія Лагуткіна і ексдиректора компанії «Нові Технології-Україна» Едуарда Самелюка. За версією слідства, вони у 2015 році змовились і організували закупівлю послуг з будівництва причалу в Одеському морському торговельному порту. Правоохоронці вважають, що підозрювані підлаштували так, аби перемогла приватна компанія. З нею надалі підписали додаткові угоди, сума закупівлі у яких значно збільшилась. 

Раніше «Антикорупційний вимір» писав, що Олексій Лагуткін, попри кримінальні провадження, отримав підряд з ремонту підвалу школи в селі Фонтанка. Фірму, якій чиновники Фонтанської сільради без проведення торгів віддали контракт на 1,42 мільйона гривень, Лагуткін купив два тижні тому. 

Втім, справа розкрадання бюджету АМПУ не єдине провадження, де фігурантом є Олексій Лагуткін. У 2020 році одеські правоохоронці стверджували, що ТОВ «Укрбудконстракшн» привласнила понад 1,68 мільйона гривень на реконструкції спортивних майданчиків та опорної школи у Великій Михайлівці на Одещині. Компанія «Укрбудконстракшн» теж належала Олексію Лагуткіну. Суд над ним по цій справі досі триває.  

Також існують справи про розкрадання грошей на ремонті їдальні одеської школи №27 та під час реконструкції дитсадка №9 «Голубок» в селі Нерубайське. Роботи там теж виконувала «Укрбудконстракшн» Лагуткіна і правоохоронці заявляли про відкриття проваджень.  

Читайте також:Відбувся штрафом у 42 тисячі гривень: На Кіровоградщині засудили хабарника

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір