Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Відбувся штрафом у 42 тисячі гривень: На Кіровоградщині засудили хабарника

Гайворонський районний суд Кіровоградської області затвердив угоду про визнання винуватості оператора військового обліку, який за 300 доларів хабаря «допоміг» ухилянту отримати довідку про непридатність до служби. Старшому солдату присудили штраф 42 тис. грн.

Про це йдеться у вироку суду від 6 листопада.

Згідно з матеріалами справи, у серпні 2023 року до обвинуваченого, який працював оператором відділення військового обліку та бронювання сержантів і солдатів запасу, звернувся його знайомий. Попросив про довідку про повну чи часткову непридатність до військової служби. Мовляв, хоче влаштуватися на роботу у Києві, але боїться стати на військовий облік, адже отримає повістку.

Старший солдат нібито повідомив, що у випадку походу в ТЦК знайомий дійсно отримає повістку й погодився за 1 500 доларів допомогти із довідкою.

Під час зустрічі у вересні зі знайомим та його товаришем оператор військового обліку нібито погодився вплинути на невстановлених посадовців військово лікарської комісії вже за 300 доларів. Того ж дня йому передали частину суми.

18 вересня в авто біля кафе «Рандеву» у Гайвороні старший солдат передав «клієнту» довідку та отримав решту з обумовленої суми – 8 тис. грн. Після цього його затримали правоохоронці.

Чоловік уклав зі слідством угоду про визнання винуватості, яку й затвердив суд. У підсумку його визнали винним за ч. 2 ст. 369-2 КК України, а саме: обіцянку здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави за одержання неправомірної вигоди для себе.

Читайте також: Чиновницю міськради на Одещині судитимуть за «відкати» з підрядників

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір