Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому за хабарництво засудили посадовця судової охорони

У Кропивницькому суд призначив штраф Михайлу Луценку, посадовцю судової охорони, який взяв хабар за допомогу з працевлаштуванням у структуру. Цікаво, що чоловіка, який заявив на посадовця, нині також судять.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з матеріалами справи, у січні 2024 року до заступника командира відділення підрозділу Територіального управління судової охорони у Кіровоградській області звернувся його знайомий. Цікавився для свого товариша можливістю працевлаштування до структури.

Як каже слідство, посадовець розповів, що нині оголошений конкурс на зайняття вакансій в службі, тож треба прийти до відділу кадрів. Там чоловіку сказали, що є вакансія у Світловодську і він має зібрати необхідні документи.

Надалі у Луценка нібито виник намір «підзаробити», зловживаючи службовими зв’язками. А саме посадовець озвучив знайомому, що за позитивне розв’язання питання з кадровою комісією та керівництвом йому треба надати 2800 доларів хабаря. При чому 2000 доларів він просив ще до винесення рішення комісією.

Як ідеться у матеріалах справи, чоловік погодився, але розуміючи незаконність дій посадовця, заявив до СБУ. Надалі під їхнім контролем вручив йому гроші.

Згідно з вироком Ленінського райсуду Кропивницького від 18 квітня, Луценко уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Він погодився на покарання у вигляді штрафу.

Суд взяв до уваги, що злочин є нетяжким, потерпілих немає. Чоловік раніше не судимий, щиро розкаявся, провину визнав, має на утриманні неповнолітню дитину. Згідно з характеристикою з роботи зарекомендував себе як професійно підготовлений та цілеспрямований працівник.

У підсумку суд затвердив угоду про визнання винуватості та призначив йому 34 тисячі гривень штрафу.

Заявником у справі вказаний Олексій Гильєвич. Людина з аналогічним прізвищем та по батькові звинувачена у вчиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження. За матеріалами справи, він побив свою знайому, яка вимагала у нього повернути кошти. Обвинувальний акт до суду надійшов ще 2020 року, але вироку немає досі. До речі в судових ухвалах йдеться, що раніше чоловік був судимий за грабіж та незаконне утримання людини.

Читайте також: ДБР підозрює поліцейського Кіровоградського відділу у незаконному збагаченні під час роботи в Дніпрі

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір