Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

ДБР підозрює поліцейського Кіровоградського відділу у незаконному збагаченні під час роботи в Дніпрі

ДБР повідомила про підозру у незаконному збагаченні та недостовірному декларуванні начальнику відділу розкриття злочинів Національної поліції в Кіровоградській області. Слідство вважає, що у 2021-2022 роках правоохоронець, перебуваючи на керівній посаді у поліції Дніпра, придбав майна на 14 мільйонів гривень.

Державне бюро розслідувань промоніторило спосіб життя поліцейського і встановило, що за 2021-2022 роки він витратив на будівництво та придбання майна понад 14 мільйонів гривень, при значно менших офіційних доходах. За інформацією Української правди, підозру повідомили Андрію Довгуну. На період, про який йдеться в розслідуванні, він обіймав посаду начальника кримінальної поліції Дніпровського районного райуправління. 

Наразі за даними НАЗК Андрій Довгун працює начальником відділу розкриття злочинів проти власності управління карного розшуку Національної поліції в Кіровоградській області. ДБР встановило, що під час роботи у Дніпровському райвідділі посадовець придбав земельну ділянку, елітний житловий будинок та автомобіль Porsche. Все майно він оформив на своїх тещу та тестя. 

Разом з тим у декларації правоохоронець відображав значно нижні статки. Тож поліціанту повідомили про підозру у набутті посадовою особою активів, вартість яких перевищує офіційні доходи, а також підозру у декларуванні недостовірність відомостей. 

Поліцейський Андрій Довгун став відомим завдяки іншій справі, коли у 2023 році залякував будівельників через поганий ремонт. ДБР встановило, що майстри працювали у садибі, яка належить тещі правоохоронця. По завершенню ремонту у помешканні сталась пожежа через коротке замикання. Всю провину за пожежу поліціант поклав саме на будівельників. Він сам же і визначив, що будівельники мають відшкодувати йому 200 тисяч доларів збитків.

Читайте також: Обшукали, затримали, погрожували розправою: Поліцейських з Кіровоградщини підозрюють у перевищенні службових повноважень

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір