Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Херсонщині: будівництво укриття, стягнення майна колаборантки, вирок та нова підозра

«Антикорупційний вимір» оглядає найцікавіші новини тижня про корупцію та боротьбу з нею на Херсонщині. Цього тижня – більше про тих, хто співпрацює з росіянами. Хоча і не без дивних закупівель.

На Херсонщині хочуть заплатити 81 мільйон за укриття в школі, де вже його робили. Йдеться про школу у Високопіллі – у липні оголосили тендер на будівництво там укриття. Сума підприємства-переможця становить близько 81,7 мільйона гривень. Все було б нічого, але нещодавно там вже проводили реконструкцію з облаштуванням укриття вартістю 130 мільйонів гривень. Що сталось і чому це дивно, читайте ось тут. Спойлер: це будівництво розслідували зокрема Bihus.Info.

Херсонський міський суд 5 серпня виніс вирок майору Віталію Максімчуку, який вимагав з військовослужбовців гроші за непритягнення їх до адміністративної відповідальності. Майор має сплатити штраф розміром 93,5 тис. грн і заплатити на користь держави 28,5 тис. Грн. Деталі справи «Антикорупційний вимір» нагадує тут

Директору департаменту з питань цивільного захисту Херсонської ОДА повідомили про підозру у службовій недбалості. Він, вважають слідчі, змовився з постачальниками, аби ті замість якісного дороговартісного одягу для ЗСУ надавали дешевий й неякісний. Збитки оцінили в 21 мільйон гривень. Подробиці за посиланням

20 серпня колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) задовольнила позовну заяву Міністерства юстиції України до Наталі Десятової, яка під час тимчасової окупації Херсона добровільно обійняла посаду «директора» Херсонського обласного художнього музею ім. О. Шовкуненка, та застосувала до неї санкцію, передбачену пунктом 1-1 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про санкції». В дохід держави стягнуто її нерухомість та грошові активи. До окупації Херсона вся діяльність Десятової проходила між співами у херсонському кафе та діяльністю очільниці ОСББ. Детальніше про те, що повертатись Десятовій вже немає куди, ось тут.

Дружина одного з заступників окупаційного ватажка в окупованій Херсонщині, багаторічного херсонського чиновника та підозрюваного у державній зраді Віталія Булюка – Олена Булюк – також отримала підозру у колабораційній діяльності. Слідчі Нацполіції України встановили, що скадовчанка Олена Булюк у 2022 році добровільно зареєструвалась в юрисдикції росії як  індивідуальна підприємниця та отримала реєстрацію на веб-порталі державних закупівель росії. Зрештою закупівлі також проводила. Читайте про це більше у нашому матеріалі.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір