Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Кіровоградщині. Огляд за тиждень

«Антикорупційний вимір» підготував огляд новин та публікацій, що виходили протягом минулого тижня. Про проблемні тендери, вироки проросійським діячам, хабарницькі викриття читайте в цьому матеріалі. 

Проросійські коментарі. У Кропивницькому чоловік, який писав у Telegram коментарі проросійського характеру, отримав 2 роки «умовно». Як встановило слідство, у своїх коментарях мешканець обласного центру підтримував війну росії проти України, вказував, що справедливість на боці ворога, вихваляв владу Януковича. Експертиза у справі підтвердила, що у цих висловлюваннях є виправдовування збройної агресії рф. Він визнав провину. Суд присудив йому 3 роки за ґратами, проте врахувавши визнання вини й відсутність судимостей, «зменшив» покарання до 2 років «умовно».

Фіксував переміщення техніки. В Олександрії Кіровоградської області чоловік, який повідомляв у росію про переміщення ЗСУ, отримав 3 роки «умовно». Він сплатив на ЗСУ 25 тисяч гривень. Як встановило слідство, чоловік систематично та детально інформував про те, скільки техніки проїжджало містом у напрямку Дніпропетровської області. Йшлося про військові вантажівки, гусеничну техніку, пікапи. Також він фіксував техніку біля військового аеродрому, вказав адресу магістральної електропідстанції, залізничної станції та елеватора.

Навколосудове хабарництво. Помічника судді Ленінського райсуду Кропивницького та юриста місцевого держпідприємства підозрюють у зловживаннях. Слідчі вважають, що вони вимагали 25 тисяч гривень з місцевого підприємця за те, щоб вплинути на суддю й закрити адмінпровадження щодо торгівлі підакцизними товарами.  Обом повідомили про підозру у зловживанні впливом та обрали запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 73 та 90 тисяч гривень відповідно.

Тендер для проблемної фірми. Ліцей «Перспектива» Світловодської міської ради, що у Кіровоградській області, 30 вересня уклав з ПП «Аква-Україна-Сервіс» угоду про ремонт харчоблока вартістю 15,8 мільйона гривень. Керівник фірми нині обвинувачений у справах щодо ймовірного заволодіння бюджетними коштами під час освоєння інших підрядів. Провадження тягнуться ще з 2015 року.

Судитимуть підрядника. Директора фірми з Кіровоградщини судитимуть за звинуваченням у легалізації привласнених коштів. Фірма за бюджетні кошти виконувала реконструкцію приймального відділення Світловодської центральної районної лікарні. Правоохоронці вважають, що чоловік привласнив під час виконання робіт 800 тисяч гривень, завищивши вартість та обсяг виконаних робіт.

Відсторонення посадовців. Кропивницький апеляційний суд відсторонив від посад Людмилу Гаразду, очільницю Ганнівської сільської ради та Ігоря Ботнаренка, начальника юрвідділу цієї ж сільради, котрий також є депутатом Кропивницької райради. Обох підозрюють у хабарництві. Нібито вимагали з підприємця хабар за можливість отримати підряди з ремонту доріг у громаді. Мова йшла про 10% від укладених угод, а саме 99 тисяч гривень.

Хабарництво в ПТУ. На Кіровоградщині підозру отримали директор училища, його заступник та приватний підприємець. Правоохоронці вважають, що вони розікрали 518 тисяч гривень. Схема полягала у створення штучного боргу перед приватним підприємцем за сільськогосподарські роботи.   

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір