Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

За заявою «Антикорупційного виміру» відкрили кримінальну справу

Правоохоронці відкрили провадження за заявою «Антикорупційного виміру» щодо надання неправдивої інформації фірмою «Пілон Вест» в довідці на торги, яке могло свідчити про ознаки ст. 366 КК України (службове підроблення). Наразі правоохоронці перекваліфікували справу за ч. 3 ст. 358 КК України (підробка документа).

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».  

Здійснюючи моніторинг закупівель, які стосуються відновлення будинків, постраждалих від ворожих обстрілів в Одесі, редакція з’ясувала, що будинок за адресою пров. Аполона Скальковського, 8 відновлюватиме фірма «Пілон Вест». Ця фірма запропонувала на торгах найвищу ціну, але єдина з усіх учасників змогла усунути невідповідності на вимогу замовника. 

Володіють і керують фірмою Вячеслав Васильєв та Вячеслав Петков. Фірма надала на торги документ, згідно з яким її директор, Вячеслав Васильєв не згадується в Єдиному державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення. 

Проте журналісти встановили, що Васильєв Вячеслав Олександрович в реєстрі корупціонерів є. І згідно з текстом вироку, особа з таким ПІБ працювала саме у фірмі «Пілон Вест». А до того, як влаштуватися в «Пілон Вест», згідно з документом, Вячеслав Васильєв був головним державним податковим інспектором в ДПІ в Малиновському районі міста Одеси. 

Часу відтоді сплило багато, близько 10 років, і фірма технічно вже має право брати участь в торгах. Але надавання довідки з недостовірними даними все ж таки може свідчити про порушення закону. 

Провадження правоохоронці відкрили не одразу. Довелося звернутися до суду. У липні слідчий суддя Малиновського районного суду Одеси задовольнив скаргу «Антикорупційного виміру» на бездіяльність слідчих. Правоохоронців зобов’язали відкрити та розслідувати справу щодо ймовірного службового підроблення, вчиненого  керівництвом фірми «Пілон Вест».  

Читайте також: На Одещині депутатка приватизувала в медзакладі приміщення та котельню

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір