Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На будівництво водогону у Миколаєві шукають 8,8 мільярда

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що для будівництва нового магістрального водогону у Миколаєві треба знайти 8,8 мільярда гривень. Це дасть змогу налагодити постачання води з річки Південний Буг, аби забезпечити миколаївців питною водою.

За інформацією з телеграм-каналу Дениса Шмигаля, всього протягом 2024 року Уряд виділив 384 мільйонів гривень для того, аби забезпечити стабільну подачу технічної води до Миколаєва з річки Інгулець. Але це не вирішує проблему з водою у Миколаєві у довгостроковій перспективі. За словами Шмигаля, необхідне будування магістрального водогону до міста з водозабором з річки Південний Буг.

Програму такого будівництва вже затвердила Верховна Рада. Магістральний водогін обійдеться у 8,8 мільярда гривень. Тепер Міністерство розвитку громад та територій має знайти джерела фінансування, частина з яких складе Фонд ліквідації наслідків збройної агресії. Також донорські кошти планують залучити з Європейського інвестиційного банку.

Нагадаємо, раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що Департамент містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської ОДА у вересні за результатами тендерів уклав вісім угод на реконструкцію водогону в Миколаєві загальною вартістю 836 мільйонів гривень. Закупівлі ще на 209 млн наразі оскаржуються в АМКУ. Ціна на будівельні матеріали у кошторисах сильно вища від ринкової. А фірмі, яка лише консультуватиме щодо будівництва водогону, заплатять з бюджету 4,5 мільйона гривень.

Раніше Шмигаль вже розповідав про комплексне рішення щодо забезпечення Миколаєва водою та будівництво водогону, на який виділили 1,3 мільярда гривень. Та наприкінці липня мер Миколаєва Олександр Сєнкевич розповів, що проєкт нового водогону зупинився після звільнень Олександра Кубракова, тодішнього міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, та Мустафи Найєма, колишнього очільника Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури. Редакція «Антикорупційного виміру» розбиралася, що не так з реконструкцією водогону в Миколаєві.

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір