Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Офшори сім’ї Труханова: чим брат мера заробляє життя

Кожен керівник має людей, на яких він може покластися і яким довіряє. Є такі соратники й у мера Одеси Геннадія Труханова. Про них мало хто знає, але вони надають йому дуже серйозні послуги. Ця стаття вперше була опублікована на сайті “Української служби новин”.

Ще у 2016 році з розслідування «Слідство.Інфо» стало відомо, що мер Одеси Геннадій Труханов володіє 20 офшорними компаніями . Тоді це викликало сильний резонанс і Труханов почав позбавлятися їх. “Але не викидати ж їх все на смітник”, – одразу подумає розумна людина. Сьогодні ми розповімо вам, що приховує наш мер, і як йому вдається збагачувати свою сім’ю.

Почнемо з того, що дівоче прізвище матері Геннадія Леонідовича – Данилюк . З відкритих джерел відомо, що мер Одеси виріс у будинку №13 на вулиці Шклярука. У цьому ж будинку було прописано майже всю його родину. У тому числі й мати мера Марія Труханова (Данилюк) .

Одним із його родичів, колись прописаним за цією ж адресою, є Микола Григорович Данилюк . Він же вважався керівником фірми ТОВ “МП “Рубітел” (ЄДРПОУ: 13919012), співвласниками якої були мати мера Марія Дмитрівна Труханова та його постійний бізнес-партнер Андрій Андрійович Іванчо .

Ще один Данилюк, але вже Микола Миколайович регулярно з’являється у фірмах, пов’язаних з мером і не тільки. Ймовірно, він є родичем Труханова. Як повідомляє наше джерело, вони з мером – брати. Геннадій Леонідович довіряє йому як у бізнесі, так і під час виборів.

Фото: “Думська”

Так, наприклад, цей самий Микола Данилюк був уповноважений представляти ПП “Довіряй Делам” на виборах до міськради у 2015 році. Саме він тоді заявляв , що Боровик сфальшував позови проти Труханова.

За даними видання “Наші Гроші”, Микола Миколайович у 2014 році допоміг “розпиляти” 37 млн грн з бюджету Одеси.

Після нещодавнього оголошення про нове злив офшорних документів Pandora Papers, ми вирішили перевірити, як справи з офшорами мера через ICIJ Offshore Leaks Database . З’ясувалося, що наразі все оформлено на Миколу Данилюка. Він і раніше разом із Трухановим значився співвласником фірм, а тепер став їх повноправним бенефіціаром.

Так, наприклад, Данилюк вважається співзасновником в офшорній компанії “Малтінешл Лоджистик груп ЛТД” , зареєстрованої на Британських Віргінських островах. Разом із ним засновниками вважається скандальновідомий бізнесмен Олександр Бугеда . Дочірньою фірмою цього офшору є російська Corderoy Trading Limited (Москва).

Крім того, цей офшор нещодавно був співзасновником/власником цілого ряду одеських компаній. Серед них – ТОВ “Винні Традиції”, що володіє двома підвалами площею 133 та 214,1 кв. м у будівлі “Арк Палас” на Геннуезькій, 1-а. Раніше засновником цієї фірми вважався інший офшор – “Макон Ассетс Лімітед”, яким володіли мер Одеси Геннадій Труханов та його близький друг Андрій Іванчо.

Крім того, на офшор родича Труханова було оформлено відому на всю Україну компанію ЗАТ “Фірма “Оніс” та ТД “Оніс”.

Другий офшор Данилюка створено декількома іншими компаніями. Називається він ONWARD MARKETING INC . Його співзасновником є ​​LOWNSBURY CAPITAL LIMITED. За даними видання “Наші Гроші”, останній пов’язаний із дочкою Олександра Ангерта – Ганною. Тобто родич Труханова фігурує у спільній компанії з дочкою кримінального авторитета.

Підряди, бюджетні гроші та комунальна власність

Сам Микола Данилюк є засновником ТОВ “Дорикум”, яке допомагає “пиляти” гроші на ремонтах доріг та отримувало підряди від КП “Міські дороги”, “Міжнародний аеропорт Одеса” та “Міськзелентрест”.

Ще одна фірма, якою керує Микола Данилюк – ТОВ “Воронцовські Вежі”. З відкритих джерел відомо, що компанія була замовником будівництва ЖК Прохорівський, де мерія за гроші одеситів купує квартири для сиріт. Добрими намірами бюджетні гроші йдуть у сім’ю. Серед засновників фірми – офшор Тондан Інвестментс ЛТД – засновник ТОВ Київ Термінал.

Ще одним цікавим моментом у житті родича мера Одеси Миколи Данилюка є те, що він – засновник ТОВ “АТ “Правова корпорація” разом із Олегом Ігоровичем Чайковським.

Громадська організація з такою самою назвою і Чайковським в засновниках багато років отримує особисто від Труханова без конкурсу приміщення та будівлі комунальної власності, виграє конкурси і на її рахунки надходить фінансування від мерії. Більше того, міська рада надає цій організації пільги на оплату оренди, а виконком у 2016 році на День юриста нагороджував лише співробітників АТ “Правова корпорація” (в т.ч. Данилюка та Чайковського).

У 2017 році мер Одеси навіть наказав внести Данилюка до складу робочої групи із взаємодії з ОСББ. У розпорядженні мера його родич є заступником тієї ж ГО “Правова корпорація”, яка отримує пільги від міської ради. Також родич Труханова періодично підробляв на представництві одеських ЖКС у судах.

Окрім вищезгаданих офшорів, родич Труханова Данилюк керує чи раніше керував низкою цікавих фірм. Наприклад, ТОВ “ІмпексТехно” – будівельна компанія заснована ще у 2006 році. На цей час її засновником є ​​Хемз груп лімітед, зареєстрована на тих же Британських Віргінських островах і пов’язана з одеським депутатом Юрієм Шумахером. Цей же офшор був у фундаторах та іншої компанії, якою до 2010 року керував Микола Данилюк – ТОВ “Інвестиційна група Ідеко”.

Колись Микола Данилюк був керівником ТОВ НВП “Одесмонтажспецпроект”, ліквідатором Видавничого дому “Думбрава” та навіть був юристом відомої в Одесі компанії “Пік-Буд” Марини Лозовенко .

А ще серед цікавих фірм, у яких засвітився родич Труханова, – ТОВ “ДРСУ-ком” та ТОВ “ІПК “Автомагістраль”, де у співзасновниках все той самий депутат міськради Лозовенка та дружина депутата Шумахера. Обидві фірми фігурують у розслідуванні НАБУ про присвоєння бюджетних грошей на дорожніх підрядах.

Загалом, Микола Данилюк нам нагадав того самого ховраха з анекдоту. Усюди він є, але ніхто його не помічає. І що найважливіше, поки його не помічали, він спокійно допомагав нашому меру та його свиті у всіх їхніх темних справах.

Більше публікацій РозслідуванняБільше публікацій Розслідування »
Більше публікацій СтаттіБільше публікацій Статті »

5 коментарів

  1. […] За даними аналітичної системи YouControl, власник фірми КК «Суворовський» Віталій Попович до липня 2020 року очолював формальний осередок партії «Довіряй Ділам» в місті Хмельницький, звідки він родом. Крім того, Попович колись керував відомою в Одесі фірмою «Керуюча компанія Коін». Власником та бенефіціаром в ній є одесит Олег Чайковський, який за сумісництвом є близьким другом і бізнес-партнером брата мера Одеси.  […]

  2. […] За даними аналітичної системи YouControl, власник фірми КК «Суворовський» Віталій Попович до липня 2020 року очолював формальний осередок партії «Довіряй Ділам» в місті Хмельницький, звідки він родом. Крім того, Попович колись керував відомою в Одесі фірмою «Керуюча компанія Коін». Власником та бенефіціаром в ній є одесит Олег Чайковський, який за сумісництвом є близьким другом і бізнес-партнером брата мера Одеси. […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір