Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Правоохоронці розслідують розкрадання коштів на ремонті школи в Суворовському районі Одеси

В ГУНП взялися розслідувати кримінальну справу щодо привласнення бюджетних коштів керівництвом компанії «Одесаміськбуд». Як з’ясував “Антикорупційний вимір”, слідчі припускають, що фірма займалася махінаціями під час виконання робіт з капітального ремонту школи №15 за адресою вулиця Кримська, 80.

За даними порталу Прозорро, замовником капремонту будівлі та благоустрою території ЗОШ №15 виступало Управління капітального будівництва Одеської міської ради. Договір на виконання робіт з фірмою «Одесаміськбуд» було підписано ще у серпні 2017 року. Обійшовся цей ремонт бюджету міста у 26,38 млн грн.

Варто зазначити, що це вже друга кримінальна справа щодо ремонту ЗОШ №15 в Одесі. Цю справу було відкрито в грудні 2021 року, за заявою ГО «Антикорупційний рух Одещини». Однак активно нею почали займатися правоохоронці нещодавно. Попередню ж справу відкрили слідчі з Суворовського відділку поліції ще у 2018 році, коли компанія завершувала ремонтні роботи. Однак за дивним збігом обставин першу кримінальну справу у 2020 році було “поховано”. 

В матеріалах справ окрім компанії-підрядника фігурує і заступник головного інженера Управління капітального будівництва Одеської міської ради. Його підозрювали у зловживанні владою, що призвела до розкрадання грошей. Однак в січні 2019 року слідчий суддя Київського районного суду Чаплицький не надав прокуратурі доступ до документів, які б могли підтвердити участь чиновника в схемі.

Зазначимо, що власницею та директоркою компанії «Одесаміськбуд» є Катерина Луканьє. На неї оформлено ще 9 компаній зі сфери будівництва. Частина з них також фігурують в кримінальних справах про розкрадання бюджетних коштів. 

Так, наприклад, її ж фірма «Ексклюзив-Буд» потрапила в поле зору правоохоронців та Держаудитслужби через цілу низку невідповідностей в актах нібито виконаних робіт. Мова йде про низку договорів з Управлінням капітального будівництва міста в період з 2016 по 2018 рік. Загальна кількість збитків, нанесена бюджету Одеси лише цією компанією склала більш ніж 1,78 млн грн.

Так само і фірму Луканьє «Береж-Буд» викрили на махінаціях з бюджетними грошима під час ремонтів в трьох навчальних закладах міста. 

За даними нашого джерела у правоохоронних органах, компанії Катерини Луканьє та ще низка підрядників Управління капітального будівництва, є фіктивними конторами, створеними з єдиною метою – розкрадання бюджетних коштів. Всі вони співпрацювали з чиновниками Управлінням капітального будівництва, але після викриття правоохоронцями почали зникати з поля зору. За шість років поліції не вдалося домогтися вироків для учасників схеми. У тому числі через вплив міськради на суддів, повідомив наш співрозмовник. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір