Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі почали судити підрядника мерії за розкрадання грошей на ремонті лікарні

Прокуратура передала до Приморського районного суду справу, що об’єднує два кримінальні провадження про розкрадання бюджетних коштів та службове підроблення. Обвинувачуваними по справі виступають підрядники Управління капітального будівництва Одеської міськради – директор компанії «Таком – Глорія Південь» та спеціаліст з технагляду за будівництвом. З початку в матеріалах справи фігурували й чиновники Управління капітального будівництва, які приймали недороблені роботи. Однак обвинувачення проти них чомусь так і не було висунуто.

Як зазначає прокуратура в господарському позові до «Таком – Глорія Південь», мова йде привласнення більш ніж 339 тис. грн під час капітального ремонту будівель та споруд КУ «Міська клінічна лікарня №8», яка знаходиться на Фонтанській дорозі, 110 в Одесі. В тому ж позові було вказано, правоохоронці розслідують справу за фактом внесення службовими особами Управління капітального будівництва Одеської міської ради завідомо недостовірних відомостей в документи, щодо ремонтних робіт.

Наразі до Приморського суду передано кримінальну справу, де одеське Управління капітального будівництва є постраждалою стороною. Прокуратурою висунуто обвинувачення лише проти директора фірми «Таком – Глорія Південь» Федора Мітрієва та Олександра Павловського, який здійснював технічний нагляд за роботами. 

Зауважимо, що за даними Prozorro, Управління капітального будівництва уклало угоду на капремонт «МКЛ №8» ще в червні 2020 року. Вартість робіт складає 17 768 000 грн, а строк здачі сплив ще в березні 2021 року. Станом на 24 січня 2022 року роботи ще не було завершено. Останньою додатковою угодою чиновники УКБ погодили підряднику продовження строків виконання робіт аж до 31 грудня 2022 року.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір