Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеські депутати збиралися дозволити будівництво багатоповерхівки в історичному центрі міста

ОНОВЛЕНО: Як повідомила журналістці “Антикорупційного виміру” депутатка Жанна Мандриченко, резонансне питання зняли з розгляду на сесії Одеської міської ради.

Сьогодні, 30 листопада, на сесії Одеської міської ради депутати планували розглянути проєкт рішення про надання дозволу для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури на Єврейській, 48 в центрі Одеси. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила депутатка Жанна Мандриченко. Мова йде про прибудову до скандального будинку на перехресті Єврейської та Олександрівського проспекту.

«Надати пояснення по картинках, що надані (типу проєкту) відносно етажності та функціоналу ніхто не зміг, але всі дружно проголосували (ред. – про винесення проєкту рішення на сесію)», – написала Мандриченко.

Цікаво, що насправді будівля про яку йде мова в документі стоїть впритул до скандально відомої пам’ятки архітектури. Наразі на місці майбутнього будівництва є двоповерхова адмінбудівля. 

Майбутній будинок на Єврейській будуватиметься поруч зі спаплюженою пам’яткою архітектури під назвою «Прибутковий дім Покровської церкви» (стара адреса Олександрівський проспект, 11). Ще кілька років тому пам’ятка розвалювалась на очах одеситів, бо нові власники приміщень всередині не укріплювали та не ремонтували її. 

Восени 2019 року власники почали проводити підготовку до “реставрації” будівлі, через що потрапили у скандал в соцмережах. Будівельники вирішили варварськи відбивати старовинні елементи фасаду будівлі та скидати їх з висоти просто на тротуар, чим обурили суспільство.

У 2021 році так звану реставрацію будівлі було завершено, на даху старовинної пам’ятки з’явилася двоповерхова мансарда. Пам’ятка назавжди втратила свій історичний вигляд. Тепер, у 2022 році, депутати збираються дозволити побудувати поряд житлову багатоповерхівку з торгово-розважальними об’єктами та ринковою інфраструктурою всередині.

Наразі сесію закрили. Як повідомило видання “ІзбірКом”, третій блок порядку денного “Проєкти рішень про цільові програми, концепції та містобудування” розглянули дуже швидко. Зі спринтерською швидкістю проголосували перші 16 пунктів. Чи було в цьому блоці питання, про яке вчора повідомляла в соцмережах депутатка, покищо не повідомляється.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір