Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеського «антикорупціонера» судитимуть за вимагання грошей з підприємця

Керівника антикорупційної громадської організації Анатолія Коломійця судитимуть за вимагання грошей з директора сільськогосподарського підприємства на Одещині. Він погрожував чоловіку оприлюдненням інформації, яка зашкодить компанії, та пропонував “домовитись” за сотні тисяч доларів.

За даними слідства, Коломієць вимагав 600 тисяч доларів США за неоприлюднення відомостей про нібито незаконну реорганізацію підприємства та іншу дискредитуючу потерпілого інформацію про компанію.

«Намагаючись психологічно тиснути та шантажувати директора, обвинувачений з серпня 2021 року неодноразово звертався до правоохоронних органів зі скаргами та вимогою ініціювати перевірку обставин реорганізації підприємства. Крім того, під час особистих зустрічей з потерпілим громадський діяч повідомив про наявність в нього нібито компрометуючих матеріалів, розголошення яких викликало б суспільний резонанс та вплинуло на його репутацію», – повідомляють в пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Слідчі зазначають, що Анатолій Коломієць пропонував потерпілому відкупитися. Мовляв, у випадку оприлюднення так званого «компромату», він зазнає більшої шкоди. Крім того, “борець з корупцією” неодноразово погрожував директору компанії фізичною розправою та залишенням без засобів до існування. 

Анатолій Коломієць значиться головою представництва ГО «Міжнародна антикорупційна асамблея» в Одеській області. За обвинуваченням у цій справі його затримали ще в червні 2022 року. Слідство тривало з серпня 2021 року, коли директор сільськогосподарського підприємства звернувся до правоохоронців. Раніше «антикорупціонер» фігурував у якості підозрюваного у «справі Краяну», разом з мером Одеси Геннадієм Трухановим.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір