Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеські дорожники знову доплатять сумнівному бізнесмену за ремонт мосту через Хаджибейський лиман

Служба автомобільних доріг в Одеській області підписала договір з ремонту дороги на мосту через Хаджибейський лиман з сумнівною компанією. Чиновники обрали підрядника нишком – без використання електронної системи та конкурентних торгів. Підрядником призначили ТОВ «Маст-Буд» з групи компаній відомої київської родини бізнесменів Беккерів. Фірма фігурує в кримінальній справі про розкрадання майже 30 млн грн на ремонті мосту в Дніпрі. За підрахунками «Антикорупційного виміру», міст-довгобуд вже приніс фірмі Беккера більш ніж 555,8 млн грн. 

Згідно з інформацією на порталі Prozorro, Одеська служба автомобільних доріг провела закупівлю додаткових робіт з капремонту автомобільної дороги М-05 Київ – Одеса – міст через Хаджибейський лиман. Ремонт будуть проводити на ділянці 445-432 км траси. Вартість робіт складає 24,3 млн грн, а закінчити їх підрядник зобов’язаний до 31 грудня 2022 року. 

Договір підписали напряму з київською компанією ТОВ «Підприємство «Маст-Буд». Згідно з даними YouControl, директором у фірмі значиться інженер-проектувальник Олексій Мангуш. Засновником виступає ТОВ «Об’єднана Мостобудівельна Компанія», а бенефіціаром є Михайло Беккер. 

Зауважимо, що епопея з капремонтом саме цієї ділянки траси триває вже багато років. Міст через Хаджибейський лиман є «довгобудом». Спочатку, в листопаді 2018 року, «Маст-Буд» виграв тендер на 341,9 млн грн. Але обсяги робіт було зменшено і фірмі заплатили 207,8 млн грн. Потім компанія отримала майже 1,5 млн грн на проведення випробувань опор дамби. 

У квітні 2020 року одеська Служба автомобільних доріг замовляла додаткові роботи на цій ділянці. Згідно з договором вартість робіт складала майже 86,9 млн грн. В липні того ж 2020 року замовник провів ще одну закупівлю додаткових робіт на більш ніж 70 млн грн. В обох випадках підрядником була фірма «Маст-Буд». Підряд компанія отримала по переговорній процедурі, тобто без конкурсу. Цікаво, що в результаті першого договору фірма отримала 74,9 млн грн, в другому випадку – 62,6 млн грн. Чиновники чомусь вирішили зменшити обсяги робіт по обох договорах. Однак, тепер, у 2022 році, на ділянці знову несподівано знадобилися додаткові роботи. В листопаді 2020 року САД знову провів тендер, в результаті якого «Маст-Буд» отримала ще 181,8 млн грн на ремонт.

ТОВ «Маст-Буд» входить в групу компаній родини Михайла та Семена Беккерів. Сімейство спеціалізуються на будівництві мостів, шляхопроводів, естакад, гідротехнічних споруд та нерухомості. Головний актив групи – ТОВ «МБ «Мостострой». 

При цьому компанія Беккера підозрюється в розкраданні бюджетних коштів та підробленні документів на ремонті моста в Дніпрі. Разом з бізнесменом підозрюваними по справі є заступник мера Михайло Лисенко, двоє начальників управлінь міськради (Олексій Самілик, Петро Шматченкут), а також Василь Самсонов, що здійснював технічний нагляд за роботами.

Читайте також: Як прибирання одеських вулиць перетворюють на прибутковий бізнес “для своїх”

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір