Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

“Грудневі жнива” під час війни? Фірмі під керівництвом ексдиректора КП “ТМО” хочуть віддати 6 підрядів майже на 28 мільйонів

Одеські чиновники збираються віддати фірмі під керівництвом ексдиректора КП “Теплопостачання міста Одеси” 6 підрядів на послуги з обслуговування внутрішньо будинкових систем багатоквартирних будинків. Очікувана вартість послуг за всіма шістьма договорами складає понад 28 мільйонів гривень. Вартість послуг за укладеними договорами буде трохи меншою, адже в результаті “відкритого конкурсу” фірма під керівництвом колишнього директора комунального підприємства “Теплопостачання міста Одеси” Дениса Рудого запропонувала ціну нижче за “конкурента”. Ось тільки конкурент, здається, приходив на торги тільки для імітації конкуренції. 

З 6 по 13 грудня шість одеських житлово-комунальних сервісів оголосили “відкриті торги з особливостями”. Це ЖКСи “Вузівський”, “Черьомушки”, “Чорноморський”, “Порто-Франківський”, “Фонтанський” та “Хмельницький”. 

На всі торги прийшло 2 фірми. Це ТОВ КОЛІЙНИК К та ТОВ “ГІДРОАКТИВ”. І на всі торги ТОВ КОЛІЙНИК К подавало величезний пакет документів з підтвердженням наявності матеріально-технічної бази, штатним розкладом, аналогічними договорами та договорами аренди обладнання. Ця фірма надавала листи про те, що має диспетчерів, приміщення для цілодобової роботи диспетчерів, транспорт для виїздів на виклики, приміщення для транспорту. 

Водночас “конкурент” ТОВ “ГІДРОАКТИВ” подав на всі торги тільки скан свого статуту, витяг та виписку з ЄДР, реквізити, протокол про призначення директора та зразок свого фірмового бланка. Тому виникають сумніви, чи збиралася ця фірма насправді перемагати та виконувати роботи. Дуже схоже, що ТОВ “ГІДРОАКТИВ” приходило на торги тільки у якості “підтанцьовки”. 

Цікавий момент: ТОВ КОЛІЙНИК К подало дуже солідний пакет документів, і судячи з поданого на конкурси штатного розкладу, в цій компанії “панує комунізм”. Адже всі працівники, від директора до підсобних працівників мають майже однакову зарплату. Найвища зарплата в фірмі у директора, вона складає 8 тисяч гривень. Найнижча зарплата – 6900 гривень. Тобто майже однакові суми отримують головний інженер і прибиральниця, водій і зварник, теплотехнік і диспетчер. 

Адреси будинків, в яких працівники ТОВ КОЛІЙНИК К ліквідовуватимуть аварії внутрішніх систем (електромереж, мереж каналізації, мереж теплопостачання і водопостачання) можна знайти в тендерній документації по кожній закупівлі. Ось де дізнатися адреси будинків, які передаються на обслуговування: 

Тобто, якщо ваш будинок у списку і якщо договори на послуги з обслуговування внутрішньо будинкових систем багатоквартирних будинків буде укладено, але після цього ліквідувати аварію на мережах каналізації, електромережі, мережі теплопостачання та водопостачання до вас прийдуть працівники ЖКС, це буде означати, що гроші з міського бюджету “успішно розкрадені”. 

Ми просимо наших читачів пошукати свій будинок у списку та написати нам, якщо ЖКСи не поінформують вас, куди тепер слід звертатися у разі аварій. Або якщо комунальники самостійно почнуть виконувати роботи, за які з бюджету міста заплатять фірмі ТОВ КОЛІЙНИК К.  

Власник ТОВ КОЛІЙНИК К – Станіслав Буланов з Київщини. Раніше у якості підприємця цей пан займався ремонтом годинників та ювелірних виробів. Він також фігурує як боржник та відповідач у справах про стягнення аліментів. Це, власне, все що відомо з відкритих джерел про молодого чоловіка з Броварів, який раптом вирішив заснувати будівельну фірму в Одеській області. 

Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, як вже зазначалося вище, керівником ТОВ КОЛІЙНИК К є колишній директор КП “Теплопостачання міста Одеси” Денис Рудий. Він очолив фірму у квітні минулого року. До цього фірма існувала два з половиною роки і лише двічі брала участі в тендерах. Однак з того місяця, колі її очолив Денис Рудий починається історія успіху в освоюванні бюджетних грошей. Договори з розпорядниками бюджетних коштів так і липнуть до ТОВ КОЛІЙНИК К з квітня 2021 року. І здебільшого це договори укладені без використання відкритих торгів. Загальна кількість закупівель, в яких взяла участь фірма – 51. З них “Спрощених процедур” та “Процедур звітування про укладений договір” – 41. 

Нагадаємо, КП “ТМО”, яким керував пан Рудий, в пресі рідко не називали чорною дірою міського бюджету та фінансовою безоднею. Підприємство отримувало сотні мільйонів дотацій з міського бюджету

Дениса рудого обвинувачували в службовій недбалості, порушенні вимог фінансового контролю, порушенні законодавства про працю та охорону праці, неподанні або несвоєчасному поданні платіжних доручень на перерахування належних до сплати податків та зборів (обов’язкових платежів), порушенні порядку ведення податкового обліку. 

Як відомо з документів у єдиному державному реєстрі судових справ, зараз з ТОВ КОЛІЙНИК К намагається судитися підприємство ОДЕСМІСЬКЕЛЕКТРОТРАНС, вимагаючи повернення грошей через дострокове розірвання договору в односторонньому порядку. 

У вересні поточного року депутат Одеської міської ради Петро Обухов писав про неквапливість цієї фірми, через яку одесити залишилися без трамвайного маршруту. Депутату повідомили, що роботи не завершені через коронавірус і війну, однак до цього фірма мала час для проведення робіт, проте чомусь зволікала з виконанням. Також Петро Обухов зазначав, що фірма, не впоравшись вчасно з замовленням, зажадала збільшення кошторису. 

Конкурент ТОВ КОЛІЙНИК К у проведених нещодавно торгах на послуги з обслуговування внутрішньо будинкових систем багатоквартирних будинків – ТОВ “ГІДРОАКТИВ”. Ця фірма часто бере участь у тендерах і нерідко отримує підряди. Однак, отримані ТОВ “ГІДРОАКТИВ” підряди це здебільшого  мілкі послуги. Із 44 закупівель, в яких фірма була постачальником, 18 – на суми менш як 10 тисяч гривень. Ще 13 закупівель – на суми від 10 до 50 тисяч гривень. Найбільша сума контракту з розпорядником бюджетних коштів для цієї компанії, за даними модуля публічної аналітики BI Prozorro – 200 тисяч гривень.  

Проте фірма регулярно “ходить” на торги з очікуваною вартістю в кілька мільйонів і вперто носить туди скан свого статуту, витяг та виписку з ЄДР, реквізити і фірмовий бланк. Іноді до цього переліку додається кошторис та тендерна пропозиція.

Випадок, коли колишній керівник комунального підприємства очолює фірму, засновану ні з ким та ні з чим начебто непов’язаною молодою особою, а потім ця фірма починає поступово монополізувати певні роботи, які раніше виконувалися комунальниками, не поодинокий. Нагадаємо, раніше ми писали про те, як прибирання одеських вулиць перетворюють на прибутковий бізнес “для своїх”. А також про те, як в Одесі райадміністрація “зливає” мільйони соратнику мера.

Більше публікацій Власні статтіБільше публікацій Власні статті »
Більше публікацій СтаттіБільше публікацій Статті »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір