Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Брав хабарі з підприємців: В селі на Одещині затримали чиновника

Слідчі Одеської поліції викрили співробітника однієї з селищних адміністрацій Чорноморської міськради в Одеської області у хабарництві. За даними слідства він налагодив в селі систематичний збір «данини» з малого бізнесу. 

Як повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури, затриманий працює головним спеціалістом з питань благоустрою в селищній адміністрації під Чорноморськом. В прокуратурі також зазначили, що затриманий у разі відсутності голови виконує функції та повноваження очільника цієї селищної адміністрації.

Слідчі встановили, що чиновник вимагав хабар у підприємця. Обіцяв не заважати йому розміщувати свої торгові точки на території селища. Також він заявив, що допоможе бізнесмену швидше отримати дозвіл на торгівлю овочами.

Вартість своїх «послуг» чиновник, за даними слідства, розраховував відповідно до виду товару, строку та місця торгівлі. Сума коливалася від 200 до 600 доларів США.

Його було затримано на вимаганні та одержані 2700 доларів США неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Відбулося це одразу після одержання другої частини коштів.

«Наразі вирішуються питання щодо повідомлення особі про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади», — зазначили в прокуратурі.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

2 коментарі

  1. […] і був затриманий. Вочевидь мова йде про справу, про яку раніше розповідали у прокуратурі. Однак в повідомленні йшлося про систематичний збір […]

  2. […] Чиновника затримали під час одержання коштів. Його було відсторонено від посади. Дії обвинувачуваного кваліфікують за ч. 1 ст. 368 КК України. Судитимуть його, ймовірно, за один задокументований випадок хабарництва, хоча спочатку у прокуратурі повідомляли, що чиновник, за даними слідства, налагодив в селі систематичний збір «данини» з малого … […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір