Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі під час затримання хабарник стрибнув у вікно

В Одесі затримали чоловіка, який збирав хабарі з моряків за отримання кваліфікаційних документів. Під час затримання, намагаючись втекти від правоохоронців, чоловік вистрибнув у вікно другого поверху.

Як повідомляє Київська міська прокуратура, одесит налагодив схему одержання коштів за вплив на посадовців в навчальних та медичних закладах. Крім того, він заручився «підтримкою» членів Державних кваліфікаційних комісій, які видають кваліфікаційні документи моряка.

Слідчі з’ясували, що підозрюваний спільно з іншими співучасниками розробили механізм та створили обставини, за яких особи моряки були змушені звертатися до підконтрольних їм фірм-посередників та платити за оформлення відповідних документів. Отримати документи без давання хабаря було фактично не можливо.

При цьому за гроші вони робили документи будь-кому. Навіть тим, хто не мав профільної освіти та медичного обстеження.

Слідчими було задокументовано одержання підозрюваним з червня 2022 року по січень 2023 року хабарів на суму понад 100 тисяч гривень за виготовлення цих документів. 

«Зловмисника затримали в порядку ст. 208 КПК України в Одесі під час одержання чергового траншу у сумі 1100 доларів США. Під час затримання зловмисник спробував втекти, вистрибнувши з вікна другого поверху, проте був зупинений оперативниками», — повідомляють в прокуратурі.

Зловмиснику повідомлено про підозру, його взято під варту з можливістю вийти під заставу в розмірі 805 тисяч гривень. Правоохоронці продовжують слідство та намагаються встановити всіх учасників схеми, у тому числі службових осіб.

Цікаво, що корупційну схему розслідували слідчі Подільської поліції в Києві за матеріалами Центрального апарату СБУ.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір