Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Колишнього скандального суддю з Одеси позбавили довічного утримання

Вища рада правосуддя припинила довічне утримання чотирьох засуджених екссуддів. В переліку тих, кому держава більше не платитиме кошти суддя Малиновського районного суду Одеси Олексій Буран.

Про це за результатами сьогоднішнього засідання повідомила пресслужба ВРП.

Крім Олексія Бурана довічного грошового утримання позбавили колишніх суддів Івана Підгорного (Ківерцівський районний суд Волинської області), Олену Горбатенко (Сєвєродонецький міський суд Луганської області) і Олега Василюка (Ковельський міськрайонний суд Волинської області). 

Всі четверо суддів були засуджені за корупцію і вироки щодо них набули чинності. Однак, як виявилося, держава продовжувала утримувати цих осіб.

Суддю Малиновського районного суду Одеси Олексія Бурана було засуджено на п’ять років умовно з іспитовим терміном в три роки. Таке рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд в травні 2022 року. 

Нагадаємо, що НАБУ викрило одеського суддю на отриманні хабаря в 500 тисяч гривень. У 2016 році під час затримання, Буран відкрив вогонь з пістолета по детективах НАБУ і втік. Однак після того, як ВРУ дала згоду на затримання, суддю було заарештовано.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

  1. […] Колишнього скандального суддю з Одеси позбавили довіч…Автор: Катерина МаденсВища рада правосуддя припинила довічне утримання чотирьох засуджених екссуддів. В переліку тих, кому держава більше не платитиме кошти суддя Малиновського районного суду Одеси Олексій Буран.… […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір