Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеські митники оформлювали майно на підставну особу Медведчука

Журналісти знайшли жінку, на яку оформили частину своїх активів Віктор Медведчук та Тарас Козак. Пані розповіла, як стала підставною особою. Однак, окрім політиків-зрадників серед охочих оформити на літню жінку майно сумнівного походження виявилися ще і її родичі, які працюють на Одеській митниці.

Наші колеги з «Bihus.Info» з’ясували багато цікавого про приховані активи Медведчука та Козака. Виявилося, що правоохоронні органи навіть не намагалися зайнятися низкою дуже цінних та прибуткових фірм держзрадників. 

Львів’янка, на яку були записані частки в компаніях зрадників Віктора Медведчука та Тараса Козака, розповіла журналістам про те, як стала підставною особою політиків. Ольгу Куць, жінка на яку були оформлені частки в будівельних компаніях агентів кремля, взагалі не знала про те, скільки всього на неї записано. Вона зізналася журналістам, що колись працювала в компанії брата Козака і надала йому довіреність. Політики використали документ для оформлення на жінку часток у своїх фірмах без її відома. 

Під час журналістського розслідування стало відомо, що на 62-річну жінку також оформлювали майно і її донька та зять з Одеської митниці. Чесним шляхом митники стільки заробити не могли.

Донька пані Ольги, Ірина Рахнянська та зять В’ячеслав, працюють на Одеській митниці. В їхніх останніх доступних деклараціях за 2020 рік все досить скромно: будинок в області, Nissan Leaf та далеко не нова Toyota Land Cruiser.

Проте на маму пані Рахнянської оформлена квартира в Одесі на вулиці Болгарській (ЖК «22 Перлина»). Ще одна квартира в ЖК «26 Перлина» зареєстрована на батька – Василя Куць. В деклараціях обох митників не достатньо грошей на покупку дорогих квартир в новобудовах. 

В той час, коли журналісти почали розслідування про Ольгу Куць та активи Медведчука-Козака, Рахнянська несподівано почала переоформлювати нерухомість на себе. І спроба приховати майно ставить під сумнів законність походження коштів, на які його купували.

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір