Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Міцні зв’язки з депутатом від Слуг Народу та «свої» чиновники: Секрет успіху ізмаїльського підрядника

Компанія «Альтаїр-Буд» за короткий термін стала улюбленицею чиновників Ізмаїльської міської ради. І не дивно, бо дослідивши документи, редакція «Антикорупційного виміру» виявила зв’язок цієї фірми з місцевим депутатом від Слуги Народу та керівником Управління капітального будівництва Ізмаїльської міської ради. 

ТОВ «Альтаїр-Буд» було зареєстроване в Ізмаїлі на вулиці Мічуріна, 11 у лютому 2018 року. Менш ніж за два місяці після створення, компанія почала тендерну історію, отримавши свій перший контракт. 

За 5 років свого існування фірма взяла участь вже у 681 закупівлі. Переможцем її визначили у 664 випадках, тобто успіху компанія досягає у 97,5% випадків. 

Хоча деякі договори так і не підписали, чи самі торги було скасовано. З усім тим, згідно clarity-project.info станом на березень 2023 року з «Альтаїр-Буд» підписано 562 контракти на 195,57 млн грн. Тож успішними для компанії можна вважати 82,5% закупівлі. 

Власник цієї успішної фірми – Юрій Паришкура, який також володіє ТОВ «ЖК Капітан». 

Остання компанія, за даними аналітичної платформи YouControl, взяла у міста під забудову земельну ділянку площею 0,5128 га на проспекті Миру, 11/2 (5110600000:01:021:0064). 

Будується на вказаній ділянці житловий комплекс «Капітан», про що свідчать публікації на сторінках ASSOL GROUP. 

Торгівельна марка ASSOL GROUP належить ТОВ «Південбудмонтаж», де серед власників значаться Андрій Літвін. 

Літвін наразі є депутатом Ізмаїльської міської ради від партії «Слуга Народу». На минулих виборах він пройшов від «Блоку Петра Порошенка», а до цього був депутатом і членом «Партії Регіонів». Тобто пан Лівін досить часто змінював свої політичні переконання, проте щоразу залишався депутатом. 

А ще він був засновником ТОВ «ЖК Капітан» у 2017-2019 роках. В минулому ця фірма мала назву «Дунай-Сервіс».

ТОВ «Альтаїр-Буд» виступає генпідрядником будівництва ЖК «Центральний». Замовником робіт і орендарем ділянки під ЖК виступає ще одна фірма депутата Андрія Літвіна – ТОВ «Будівельна група «Крістал».

Та навіть під час виконання робіт на замовлення Ізмаїльської міської ради, «Альтаїр-Буд» використовує техніку, яка належить депутату Літвіну через його фірми ТОВ «Механіка-Юг» та ТОВ «Механіка-Юг-1».  

На додачу, Андрій Літвін працює в «Альтаїр-Буд» інженером з охорони праці. 

Однак секрет успіху компанії криється не лише у міцних зв’язках з депутатом, який підлаштовує свої політичні погляди під нагальні потреби. До грудня 2021 року директором «Альтаїр-Буд» був Дмитро Дубінчук. Одразу ж після звільнення з компанії він очолив Управління капітального будівництва Ізмаїльської міськради. А ще його фірма ПП «Уют-Д» зараз записана на Ігоря Тарасенка — діючого директора «Альтаїр-Буд». 

Доходило о смішного — в деяких договорах Дмитро Дубінчук підписувався, як уповноважена особа фірми підрядника, а в додаткових угодах до цих договорів, як замовник. 

В УКБ ІМР під керівництвом Дубінчука провідним бухгалтером працює Вікторія Тарасенко, яка дуже часто є контактною особою при проведенні закупівель. Чоловіком пані Вікторії, судячи з її декларацій, є Руслан Юрійович Тарасенко. Він має таке саме по батькові, як і Ігор Тарасенко. Також він має фірму, зареєстровану за тією ж адресою, що і «Альтаїр-Буд». І адреси у Руслана Юрійовича та Ігоря Юрійовича співпадають. Тож, з великою ймовірністю, вони брати, а провідна бухгалтерка УКБ ІМР є невісткою директора «Альтаїр-Буд».

Широкомасштабна війна трохи вплинула на доходи фірми «Альтаїр-Буд». Але вже з вересня 2022 року і без того прекрасне становище компанії покращилось. Не дивно, зважаючи на те, в чому секрет успіху цієї компанії.

Водночас інший підрядник — улюбленець ізмаїльських чиновників вже став фігурантом низки кримінальних справ. Про це читайте в статті: Підрядник-улюбленець чиновників Одещини став фігурантом низки кримінальних справ

Більше публікацій Власні статтіБільше публікацій Власні статті »
Більше публікацій СтаттіБільше публікацій Статті »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір