Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Вивозив ухилянтів: Одеського перевізника відключили від системи «Шлях»

За матеріалами Державного бюро розслідувано сім перевізників відключили від системи «Шлях» за незаконне вивезення за кордон військовозобов’язаних. Одним з цих перевізників став одесит, який втік з країни сам і допоміг це зробити щонайменше одному чоловікові, зареєструвавши його у себе водієм.

За даними Комісії з питань припинення доступу ліцензіатів до Єдиного комплексу інформаційних систем Укртрансбезпеки, мешканець Одеси, який займається пасажирськими перевезеннями, переправляв ухилянтів через державний кордон. 

Мова йде про ФОПа Мельниченко Олега Миколайовича, який за даними правоохоронців виїхав з країни 17 липня 2022 року і не повернувся. За його ліцензією того ж дня виїхав ще один чоловік, на ім’я Юрій Гольштейн. Обидва перетнули кордон з Молдовою на пункті пропуску «Старокозаче-Тудора» в Білгород-Дністровському районі. 

Інформацію про незаконну діяльність чоловіка передали до Укртрансбезпеки працівники ДБР. Вони встановили, що три приватних товариства та чотири ФОПи у період дії воєнного стану були причетні до організації каналів переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон.

«Зокрема, оформлені цими перевізниками водії автомобільного транспорту для виїзду за кордон упродовж 60 днів не повернулися в Україну. Це порушення встановлених правил перетину державного кордону було зафіксовано ДБР», – зазначили в пресслужбі бюро.

На розгляд Комісії подано ще десятки фактів зловживань із внесення даних у Систему. Після перевірки інформації щодо кожного випадку ухвалять відповідне рішення.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір