Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Затримання на Одеській митниці: що відомо?

СБУ спільно з Одеською прокуратурою затримали інспектора митного поста «Одеса-внутрішній» під час одержання неправомірної вигоди.

Співробітники Служби безпеки України повідомили про затримання головного державного інспектора оперативного відділу управління боротьби з контрабандою та порушенням митних правил Одеської митниці. Його підозрюють у систематичному отриманні хабарів.

За інформацією СБУ, чиновник організував схему для заробітку на розмитнені імпортних вантажів. За фіксовану суму він забезпечував безперешкодний пропуск контейнерів через митний кордон.

За даними слідства, митник вимагав у представника підприємства 1200 доларів за те, що не створюватиме штучних перешкод під час оформлення його вантажу. В пресслужбі прокуратури повідомили, що підприємство поставляло в Україну ліхтарі та газові плити, що надійшли у шістьох контейнерах з Китаю. За розмитнення кожного контейнеру інспектор хотів отримати 200 доларів.

Оперативники СБУ задокументували, як у січні інспектор вимагав та отримав хабар за оформлення контейнера з ліхтарями. 

Затримали митника під час отримання чергових грошей. В СБУ також перевіряють інформацію про причетність до схеми інших посадовців митниці.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір