Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Журналісти показали нерухомість та бізнес родини Шуфрича в Одесі

Тисячі квадратних метрів нерухомості та частки в дуже прибуткових компаніях знайшли наші колеги у скандальновідомого проросійського нардепа Нестора Шуфрича. Найдорожчі активи виявили в Києві. Друге місце по загальній вартості посідає майно в Одесі. Нерухомість сина та батька лише в одному апарткомплексі оцінили в понад 100 мільйонів гривень.

Журналісти bihus.info розповіли у своєму новому сюжеті про активи депутата від забороненої партії «ОПЗЖ» Нестора Шуфрича та його родини. Зокрема в матеріалі згадано елітну нерухомість та контрольний пакет акцій в ПрАТ «Одеський портовий холодильник». Детально про одеське майно з 13:45 у відео. 

Згідно з інформацією наших колег наприкінці січня 2014 року, в розпал Революції Гідності, батько нардепа Іван Шуфрич почав купувати нерухомість посеред одеської Аркадії. Мова йде про апарткомплекс Maristella Marine Residence на вулиці Бернардацці, 2а.

Тоді Шуфрич-старший став власником нежитлового приміщення (апартаментів), яке по документах значиться як «кімната відпочинку з вбудованою кухнею та санвузлом». Нехай назва не введе вас в оману. Апартаменти ці дуже великі. Їхня площа складає 496,1 кв. м. Додатково до них він придбав два паркомісця по 13 кв. м.

В липні 2021 року син нардепа Олександр Шуфрич купив в Maristella одразу три паркомісця і два нежитлових приміщення на 474,5 та 162,6 кв. м. Більші апартаменти розташовані на 9-му поверсі, який відвідувачі елітного апарткомплексу називають Deluxe. 

За даними Bihus, наразі 1 кв. м в Maristella коштує приблизно 90 тис. грн. Тобто лише вищезгадані нежитлові приміщення Шуфричів можуть коштувати понад 100 мільйонів гривень. 

Також на Шуфрич з родиною володіє часткою в 51% в Одеському портовому холодильнику. З кінця 2022 року, цю та ще частину компаній, Шуфричі переоформили на підставну особу з Угорщини, на ім’я Дьордь Штофа. Раніше цією часткою в компанії володіла жінка, яку журналісти вважають сестрою помічника Шуфрича Вячеслава Черепані. 

ПрАТ «Одеський портовий холодильник» – це складський термінал, який обслуговує в тому числі лінію «Одеса-Зонгулдак-Одеса». Цією лінією доставляють цитрусові з Туреччини. Компанія надає в оренду офісні та складські приміщення. Офіси надаються в оренду компаніям, які працюють на території ОМТП. 

Доречі, на угорця Дьордя Штофу також перевели й частку в ПрАТ «Київський річковий порт». Раніше ця частка через кіпрську компанію «Climardon Holding LTD» контролювалась батьком Нестора Шуфрича Іваном. З грудня 2022 року кіпрська компанія перейшла у власність угорської фірми «ST. George Residence KFT», що належить родині Штофи.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір