Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Стало відоме ім’я одеської судді, яку затримали на хабарі НАБУ, САП та СБУ

В Одесі правоохоронці повідомили, що затримали суддю під час отримання хабаря. Як ми писали раніше, їй інкримінують отримання хабаря в розмірі 4 тисячі доларів. Гроші вона, за даними правоохоронців, отримала за ухвалення рішення на користь однієї зі сторін у цивільному процесі.

За інформацією джерел «Антикорупційного виміру», мова йде про затримання судді Київського районного суду м. Одеси Людмили Салтан.

Зауважимо, три роки тому пані Салтан була підозрюваною по справі про недостовірне декларування. Тоді детективи НАБУ виявили, що у деклараціях за 2017, 2018 та 2019 роки суддя не зазначила наявність грошових коштів, за які було придбано автівки Audi Q7 та Audi Q8 вартістю 2,16 млн грн та 2,1 млн грн відповідно. Однак справу було закрито, оскільки Конституційний суд декриміналізував незаконне збагачення.

Також у 2016 році активісти ВО «Автомайдан» в рамках проєкту «PROSUD» показали будинок Людмили Салтан в елітному котеджному містечку під Одесою «Совіньйон-3». У власності судді є земельна ділянка на 10 соток та чималий будиночок площею майже 400 кв. м.

«Згідно Державного реєстру, вартість даного будинку, на момент купівлі в 2009 році, склала 1 282 415 грн або 21 річну заробітну плату пані Салтан станом на 2011 рік.  Актуальна ж ціна даного маєтку на сьогодні складає мінімум 400 тис.$ (10 млн грн. або 49 річних заробітних плат Людмили Володимирівни на 2014 рік)», – зазначили у своєму розслідуванні активісти.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

3 коментарі

  1. […] Стало відоме ім’я одеської судді, яку затримали на хаб…Автор: Катерина МаденсВ Одесі правоохоронці повідомили, що затримали суддю під час отримання хабаря. Як ми писали раніше, їй інкримінують отримання хабаря в розмірі 4 тисячі доларів. Гроші… […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір