Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Підлегла Ківалова з Одеси намагається потрапити до ВРП

Серед кандидатів у члени Вищої ради правосуддя є «люди Ківалова», повідомляють активісти «Автомайдану». Зокрема з’їздом представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ було подано кандидатуру Галини Ульянової – проректорки з навчальної роботи Національного університету «Одеська юридична академія». 

Завтра Етична рада проведе співбесіду з нею та визначить, чи відповідає кандидатка критеріям професійної етики та доброчесності. 

Представники Всеукраїнського об’єднання «Автомайдан» звернули увагу на те, що Ульянова ще з 2008 року працює на різних посадах в НУ ОЮА. На їхню думку, кандидатка не є незалежною та підтримує Сергія Ківалова, який виконує одну з ключових ролей у порушенні незалежності судової гілки влади. Цей факт неодноразово було визнано навіть Європейським судом з прав людини. 

Одним зі свідчень підтримки Ківалова Ульяновою в громадській організації вважають підписання кандидаткою петицію «За призначення С.В. Ківалова членом Європейської Комісії «За демократію через право» (Венеціанська Комісія) на наступний строк».

Крім того, в активісти проаналізували майнові декларації Галини Ульянової. В них проректорка зазвичай вказує своє та родинне майно, однак чомусь вартість завжди залишається невідомою. 

«Окремо нас зацікавили земельні ділянки, якими володіє мати Ульянової. Одну з них, площею 600 кв.м, вона набула безоплатно за рішенням Августівської сільської ради у 2021 році. Сьогодні таку ділянку можна придбати майже за 258 тис. грн», – зазначено в публікації громадської організації.

Також серед нерухомості родини Ульянової виділяється ділянка, площею 6360 кв.м біля Тилігульського лиману. Її набуття у власність видається активістам ще більш сумнівним.

Пояснень потребує і наявна в декларації кандидатки квартира площею 46 кв.м в Одесі. З 2018 року вона значиться в деклараціях як незавершене будівництво. При цьому в жодному з випадків не вказано видатки на таке будівництво.

Активісти наголошують, що Галина Ульянова  – не перша людина з оточення Ківалова, яка хоче потрапити до Вищої ради правосуддя. Окремо зазначимо, що батько кандидатки Олексій Ульянов значиться викладачем Одеського державного університету внутрішніх справ. Документи, подані Галиною Ульяновою до ВРП, можна подивитися за посиланням.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір