Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорсуд оштрафував свідка у справі ексслідчого Одеського СБУ

Вищий антикорупційний суд наклав штраф на свідка за неявку на засідання по справі проти колишнього слідчого Служби безпеки України в Одеській області Сергія Глівінського. Останнього звинувачують у вимаганні та одержанні особливо великого хабаря від підозрюваного. Про це стало відомо з рішення ВАКС.

Суддя ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора щодо одного зі свідків у справі про вимагання та отримання хабаря колишнім старшим слідчим в особливо важливих справах Служби безпеки України в Одеській області Сергієм Глівінським.

За чергову неявку на засідання до суду без поважних причин, йому призначено штраф в розмірі 1342 гривні.

Зауважимо, що за даними детективів, старший слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу СБУ Сергій Глівінський був залучений у розслідування кримінальної справи, де підозрюваним виявився громадянин США. Правоохоронець під час розслідування вимагав у підозрюваного неправомірну вигоду. Мова йде про хабар у 80 000 доларів. За цю суму Глівінський  допоміг американцю отримати пом’якшений запобіжний захід на час слідства. Також слідчий допоміг скасувати арешт з майна та коштів на рахунках підозрюваного.

Справу розслідували детективи НАБУ з лютого 2020 року. В червні 2021 Глівінському було повідомлено про підозру. На розгляд до ВАКС справу було передано у серпні 2021 року.

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір