Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині затримали правоохоронців за підозрою в вимаганні «данини» на ринках

Державне бюро розслідувань викрило співробітників поліції, які систематично збирали кошти з підприємців, що торгують продуктами на ринках в місті Чорноморську. Двом правоохоронцям вже повідомлено про підозру. Їм загрожує до 10 років за ґратами, повідомляє пресслужба ДБР. 

За даними слідства, група правоохоронців вирішила підчас війни підзаробити на комерсантах, встановивши їм плату за ведення бізнесу. Зокрема, двоє підозрюваних налагодили та реалізували систему поборів на ринках. За певну суму вони надавали підприємцям від себе уявні «дозволи» на продаж продуктів на території Чорноморського району. Збирались гроші, за даними слідства, як з точок продажу на ринку, так і з місцевих магазинів. 

За безперешкодну роботу з комерсантів стягували плату від 300 гривень за день торгівлі кожної точки на ринку та до 150 доларів на місяць за роботу магазину. Якщо жертви відмовлялися платити, їм погрожували перешкоджанням ведення бізнесу та адмінпротоколами.

В ДБР також зазначають, що за оперативними даними, незаконний прибуток правоохоронців за місяць складав щонайменше 200 000 гривень. Одного з правоохоронців затримали працівники бюро прямо під час збору коштів. Щодо затримання його спільника в ДБР поки що нічого не повідомили. Однак їм обом 

вже повідомили про підозру.

«Фігуранти підозрюються у системному вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України). Їм загрожує до 10 років позбавлення волі», – зазначили в держбюро.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір