Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі на хабарі затримали співробітника музею

Одеська поліція затримала працівника КУ «Одеський історико-краєзнавчий музей». Він, як вважають слідчі, вимагав у підприємців гроші за сприяння у встановленні МАФів на території парку Меморіал 411-ї батареї. Про затримання 66-річного посадовця повідомили пресслужби поліції та прокуратури. 

Співробітнику комунальної установи вже повідомили про підозру в корупції. В Одеській обласній прокуратурі зазначають, що розслідування триває за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення посадовими особами місцевих органів влади (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, чоловік вимагав від підприємця хабаря за дозвіл на розміщення торговельних павільйонів на території Меморіалу 411-ї берегової батареї.

«Дозвіл на розміщення трьох МАФів службовець оцінив у 5 тисяч доларів. Сума хабаря залежала від кількості об’єктів та місця розташування на території Меморіалу», – уточнили в пресслужбі прокуратури.

Відомо також і те, що кошти посадовець брав для погодження договору оренди службовими особами з одного зі структурних підрозділів Одеської обласної ради. Вірогідно мова йде про управління з майнових відносин. В поліції уточнюють, що підприємець хотів отримати дозвіл на встановлення двох МАФів та майданчика поряд з ними. Як тільки чиновник почав вимагати в нього кошти, підприємець негайно повідомив про це правоохоронцям.

Співробітника краєзнавчого музею затримали «на гарячому» після передачі бізнесмену договорів оренди та одержання другого траншу коштів в сумі еквівалентній 2500 доларів. Як речові докази у посадовця вилучили кошти, отримані злочинним шляхом. 

Підозрюваного вже відсторонили від займаної посади. В разі доведення його провини у суді, його очікує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір