Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині поліція затримала працівника лісгоспу з хабарем

Поліція повідомляє про співробітника лісогосподарського підприємства в Одеській області, який організував схему додаткового заробітку. Окрім офіційної вартості кубометра деревини, він вимагав майже вдвічі більше зверху. Після фіксації кількох епізодів хабарництва, його було затримано.

Співробітники поліції викрили на Одещині майстра лісу, працюючого на держпідприємстві. Він, за даними правоохоронців, вимагав, щоб покупці деревини сплачували йому особисто додаткові 3500 гривень за кожен кубічний метр придбаного лісу. Покупці мали сплачувати йому данину, попри оплату офіційних платежів в розмірі 1620 гривень за куб.

Оперативники Управління стратегічних розслідувань Нацполіції встановили, що підозрюваний вимагав хабар у мешканця Білгород-Дністровського району, який купував в лісгоспі деревину твердої породи.

Надалі правоохоронцям вдалося зібрати докази ще кількох випадків одержання майстром лісу неправомірної вигоди. Під час отримання чергового хабаря, чоловіка затримали з частиною коштів – 17 500 гривень. За даними поліцейських, саме цей епізод мав принести фігуранту 44 000 гривень. 

Наразі справою займається Державне бюро розслідувань спільно зі Спеціалізованою екологічною прокуратурою. Затриманому вже повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання та вимагання неправомірної вигоди). Незабаром суд розгляне питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір