Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чотирьох посадовців з Одещини судитимуть за махінації із землями порту

Колишнього мера Чорноморська Валерія Хмельнюка та ще трьох посадовців судитимуть за махінації із землями акваторії порту «Чорноморськ». Сума збитків сягла майже 25 мільйонів гривень, інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України. 

У лютому «Антикорупційний вимір» повідомляв, що колишньому меру Чорноморська Валерію Хмельнюку та ще трьом учасникам схеми було повідомлено підозри. Наразі правоохоронці передали обвинувальні акти стосовно них до суду. Їм інкримінують зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення.

Співробітники Департаменту стратегічних розслідувань та Головного слідчого управління Нацполіції встановили, що четверо чиновників  розробили схему для виведення земельної ділянки порту з державної власності. Йдеться про ділянку на Сухому лимані в акваторії Чорноморського порту.

Обвинувачувані організували видачу дозволу та затвердження проєкту землеустрою для відведення землі площею 0,7 га. Через їхні дії приватна компанія нелегально отримала землю в довгострокову оренду під забудову.

Внаслідок незаконного відчуження державі було завдано збитків на суму майже 25 мільйонів гривень.

Обвинувачуваними у цій справі є: 

  • колишній голова Чорноморської міської ради;
  • колишній перший заступник Голови агентства водних ресурсів України та ексзаступник міністра захисту довкілля та природніх ресурсів;
  • колишній заступник начальника районного відділу Держгеокадастру у Дніпропетровській області;
  • колишній начальник відділу Держводагентства.

«За скоєне експосадовцям може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – повідомляють в пресслужбі департаменту.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір