Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі детективи НАБУ затримали адвоката, який вимагав хабаря у військового

В Одесі співробітники Національного антикорупційного бюро викрили на хабарі адвоката. Він, за даними правоохоронців, вимагав у військового гроші за допомогу у справі та обіцяв клієнтові «домовитися» з суддею Приморського суду.

19 червня НАБУ і САП затримали одеського адвоката на одержанні хабаря у 2 000 доларів. Наступного дня йому повідомили про підозру у вчиненні злочинів, які кваліфікували як замах та підбурювання до надання хабаря судді Приморського районного суду (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Затриманий адвокат вимагав гроші у військовослужбовця, адміністративну справу якого розглядає один зі суддів Приморського райсуду. За 2 000 доларів підозрюваний обіцяв як посередник посприяти ухваленню позитивного рішення суддею.

В пресслужбі НАБУ повідомили, що фігуранта було затримано після передачі коштів. Однак в бюро не повідомили нічого щодо судді, якому начебто обіцяв передати кошти затриманий. 

«Слідчі дії тривають, вживаються усі заходи для встановлення усіх можливих учасників злочину», – зазначають в НАБУ. 

Відомо також, що розслідування цих фактів розпочали за заявою військового, у якого підозрюваний вимагав кошти.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

3 коментарі

  1. […] В Одесі детективи НАБУ затримали адвоката, який вимага…Автор: Катерина МаденсВ Одесі співробітники Національного антикорупційного бюро викрили на хабарі адвоката. Він, за даними правоохоронців, вимагав у військового гроші за допомогу у справі та обіцяв клієнтові… […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір