Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Депутат Одеської міськради затриманий на хабарі в криптовалюті

Служба безпеки України викрила корупційну схему, організовану депутатом Одеської міської ради від ОПЗЖ Михайлом Карпенчуком. За даними слідчих він систематично збирав хабарі з бізнесменів за дозвільні документи щодо вирубки рослин в Одесі.

Співробітники СБУ стверджують, блокували корупційну схему депутата Михайла Карпенчука. Самого його було затримано після одержання хабаря в 5 000 доларів на криптовалютний рахунок.

Депутат від нині забороненої політичної партії Опозиційна платформа за життя очолює постійну депутатську комісію з питань екології, запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, зв’язку та інформаційних технологій в Одеській міськраді. За даними правоохоронців, він протизаконно використовував свої повноваження та налагодив механізм систематичного отримання хабарів від підприємців. Вони платили йому за отримання дозволів на вирубку зелених насаджень в місті. Слідчі впевнені, що до злочинної діяльності Карпенчук залучив також членів своєї комісії, посадовців комунальних підприємств та структурних підрозділів Одеської міської ради.

Оперативникам вдалося задокументувати факт отримання депутатом 2 000 доларів від підприємця за дозвіл на видалення аварійного дерева у середмісті Одеси. Однак затримали Карпенчука після отримання ним більшого хабаря. Йдеться про суму в 5 000 доларів за безперешкодне отримання акту про обстеження аварійного зеленого насадження в центрі міста. Гроші депутат вимагав переводити на криптовалютний рахунок. Депутату вже оголосили про підозру у вчиненні злочину за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

«Наразі тривають слідчі дії та встановлюються інші учасники корупційної схеми. Зокрема, перевіряється причетність посадовців комунальних підприємств та структурних підрозділів Одеської міської ради», – повідомляють в СБУ.

Зауважимо, що депутат не зʼявився на сесію Одеської міськради, яка відбувалася 19 липня. До печі, Михайло Карпенчук, це той самий депутат, що сміявся на одній з сесій міської ради через власну нездатність говорити українською.

Читайте також: Резиденція московського патріархату в Одесі: зв’язки із владою, бізнес-проєкти, пияцтво за кермом

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір