Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі бухгалтер військової частини привласнив 10 мільйонів

Одеські поліцейські повідомили про підозру бухгалтеру однієї з одеських військових частин. Його, як розповіли в пресслужбі поліції, викрили на привласненні 10 мільйонів гривень із зарплатного фонду. За даними слідчих, чоловік три місяці перерахував собі та знайомим на банківські картки гроші, призначені для виплат зарплат бійцям. На власну картку він перевів загалом 5 мільйонів. Стільки ж перекинув з рахунку частини своїм знайомим.

Наразі бухгалтеру інкримінують організацію схеми з розкрадання бюджетних коштів. Встановлено, що окрім зарплати чоловік таємно створював платіжні відомості, де зазначав свої дані та номер рахунку, а потім направляв їх до фінустанови. 

За три місяці він привласнив понад 5 мільйонів гривень. Суми платежів становили від 98 500 до 550 000 гривень за один раз. До того, як він почав відправляти кошти з рахунку частини на свою карту, фігурант встиг переказати приблизно таку ж суму своїм знайомим.

На привласнені з бюджету кошти чоловік накупив автомобілів, ноутбуків, мобільних телефонів, планшетів та інших речей. Їх було знайдено  під час обшуків вдома, в автівці та на робочому місці підозрюваного. 

«За такі дії передбачено до восьми років позбавлення волі з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. На час слідства він перебуватиме під вартою», — повідомила т.в.о. начальника слідчого відділу Одеського районного управління поліції №1 Валентина Горошко.

В ході одного з обшуків правоохоронці знайшли у фігуранта гранату, схожу на бойову. Тож окрім вже отриманої підозри за привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах, чоловік може бути ще й притягнутий до відповідальності за незаконне поводження з бойовим припасом. Кримінальне провадження за цим епізодом вже відкрите. Після проведення експертизи йому можуть повідомити про підозру вдруге.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір