Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Вимагав «відкат» в іноземців: ДБР затримало одеського чиновника

Співробітники Державного бюро розслідувань затримали посадовця Міністерства юстиції, який вимагав з іноземців «відкат» за встановлення сонячних панелей на дахах виправної колонії в Одесі.

В ДБР повідомили, що йдеться про заступника начальника Управління забезпечення діяльності у південному регіоні Департаменту з питань виконання кримінальних покарань. 

Слідчі встановили, що до чиновника звернулися представники Ізраїльської компанії, які хотіли інвестувати гроші в енергетичний бізнес України. Компанія планувала  встановити на дахах будівель однієї із виправних колоній Одеси сонячні батареї. Іноземці хотіли створити не лише електростанцію, а ще й замовити у виробничій частини установи різноманітні роботи з металом.

Чиновник, за даними ДБР, забажав нажитися на цьому та оголосив, що за допуск представників інвесторів на територію установи, підписання договору та роботи, вони мають дати йому хабаря в якості «вхідного квитка». За словами посадовця, гроші він мав передати керівництву Департаменту з питань виконання кримінальних покарань. Надалі він хотів мати дохід від бізнесу іноземців. За його словами, кошти поділять між собою керівники.

Чоловіка затримали при одержанні 7000 доларів та повідомили про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального Кодексу України. В результаті обшуку у нього вдома виявили понад 100 тисяч доларів та 6800 євро. Серед знайдених коштів знайшли і купюри, які він отримав як хабаря. Однак дружина підозрюваного намагалася довести співробітникам ДБР, що це власні заощадження.

Зазначається, що обшуки пройшли і на роботі чиновника. Окрім його кабінету й житла обшукували його керівництво.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір