Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Заволоділи мільярдами: НАБУ повідомила про підозру одразу п’ятьом екскерівникам миколаївського заводу

НАБУ і САП повідомили про підозру п’ятьом колишнім керівникам державного підприємства «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря» – «Машпроект». Їх вважають причетним до привласнення 1,32 мільярда гривень.

Як повідомляють в НАБУ, обшук провели у колишнього гендиректора заводу «Зоря» – «Машпроект» Юрія Марковцева. Йому та ще трьом екскерівникам підприємства повідомили про підозру. Йдеться про 2013-2018 роки, коли окрім Юрія Марковцева завод очолювали Олександр Похилко, Юрій Султанський і Костянтин Картошкін. Наразі невідомо, чи саме вони – інші підозрювані у справі. 

Так, за версією правоохоронців, керівники держзаводу організували схему, завдяки якій привласнили гроші підприємства на агентських угодах з офшорною компанією. Провели це так, ніби офшорна фірма допомагала ДП «Зоря» – «Машпроект» знаходити покупців їхньої продукції за кордоном. Офшорна фірма за це утримувала відсотки. Однак, як вважає слідство, ця компанія жодних послуг не надавала і отримала кошти просто так.

Слідство встановило ще й відмивання коштів через компанії у Швейцарії та Латвії на суму 795 тисяч доларів та понад 222 тисяч євро. Водночас таких компаній було багато і міжнародна співпраця щодо встановлення руху коштів триває. Загалом НАБУ уже відправило міжнародних запитів до більше ніж 20 країн.

Читайте також: Екскерівнику Одеського припортового заводу збільшили розмір застави

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір