Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд: що сталося цікавого на Херсонщині цього тижня

Останні дні жовтня та перші дні листопада на Херсонщині були цікавими не стільки на події, скільки на антикорупційні дослідження. Отже, три номінації тижня – топ гарячих новин про корупцію в регіоні.

Знову «А так можна було?» тижня. Цього разу в номінації упевнено перемагає херсонська Нацполіція, яка ремонтує за 7 мільйонів гривень ізолятор тимчасового тримання, який: 

а) перебуває під обстрілами в Херсоні; 

б) був катівнею окупантів у 2022 році, про що і досі тривають слідчі дії. 

Але поліції терміново потрібно облаштувати там ізолятор. Що буде, якщо його обстріляють росіяни, які знаходяться буквально у 2 — 3 км звідти? Мабуть, нічого: ані ізолятора, ані бюджетних коштів. Стаття ось тут.

«Свій до свого» тижня. Державна установа «Місцеві дороги Херсонщини» уклала угоду на здійснення авторського нагляду за реконструкцією мосту на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення на території Калинівської територіальної громади Бериславського району Херсонської області ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «Трансінжиніринг». Ця компанія фігурує в матеріалі видання «Наші гроші», як учасниця картелю з розробки проєктів для великих тендерів на ремонт доріг. Ось тут розповіли більше.

Аналітика тижня. «Антикорупційний вимір» порахував, скільки заробляли херсонські колаборанти у 2022 році, отримуючи зарплати з херсонського або Держбюджету України. Чи варто казати, що переважно одночасно їх фінансували і росіяни? Перша частина дослідження ось тут.

Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір