Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Стали відомі імена причетних до розкрадання 6 мільйонів на вуличному освітленні на Одещині

До НАБУ передали справу про заволодіння 6 мільйонами гривень бюджетних коштів. Йдеться про облаштування освітлення вулиць в селищі Цебрикове Роздільнянського району Одеської області. Журналісти дізналися, кого підозрюють правоохоронці. 

Про деталі справи відомо з тексту ухвали Вищого антикорупційного суду, інформує «Слово і діло». Після надходження справи до НАБУ, суд продовжив слідство по ній до 30 червня 2024 року. Підозрюваними у справі є директор ТОВ «Укрмежбуд» Володимир Герасимчук, депутат Одеської облради від фракції «Європейська солідарність» Микола Дерев’янко, та ексголова Цебриківської селищної ради Володимир Барнасевич. Останньому ВАКС продовжив до 16 листопада запобіжний захід. Йому призначили нічний домашній арешт з обов’язками. Зокрема він має здати закордонні паспорти, не спілкуватись зі свідками та інше.

Також ВАКС продовжив до 3 грудня нічний домашній арешт та обов’язки директора Володимира Герасимчука. Депутат Микола Дерев’янко отримав підозру 3 листопада. Йому інкримінують зловживання службовим становищем та службове підроблення. А Володимиру Герасимчуку та Володимиру Барнасевичу змінили підозру із заволодіння коштами на зловживання службовим становищем.

Йдеться про виконання робіт з облаштування вуличного освітлення в обхід тендерних процедур. У 2020 році депутат Одеської облради Микола Дерев’янко, за версією слідства, посприяв, аби тодішній голова Цебриківської селищної ради Володимир Барнасевич уклав кілька договорів підряду без тендеру з підконтрольним йому ТОВ «Укрмежбуд». 

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв про цю справу. Підряди без тендеру вдалось віддати «потрібному» виконавцю завдяки тому, що предмет закупівлі штучно розділили на частини (на окремі вулиці у кожному населеному пункті). Вартість робіт на кожній вулиці не перевищувала 1,5 мільйона гривень. Окрім залучення «свого» підрядника, така схема дала змогу виконавцю робіт завищити ціну на світильники для вуличного освітлення у понад 6 разів, в порівнянні з ринковими цінами, вважають слідчі. Це завдало збитків бюджету на понад 6 мільйонів гривень. 

Читайте також: Херсонський університет не зміг придбати авто за 600 тисяч — купили за 570 без тендеру

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір