Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Розкрадання бюджету на вуличному освітленні: Депутату Одеської облради повідомили про підозру

Чинному депутату Одеської облради повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. Його причетність до махінацій з встановленням вуличного освітлення, на думку правоохоронців, завдала шкоди бюджету на 6 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Розслідування встановило, що у 2020 селищний голова громади на Одещині уклав кілька договорів про облаштування вуличного освітлення. Угоди були укладені без використання електронної системи закупівель і проведення тендеру, напряму зі знайомим підрядником. Цьому, вважають в САП, сприяв підозрюваний депутат.

Схему вдалось провернути завдяки тому, що предмет закупівлі штучно розділили на частини, вартість робіт у кожній частині окремо не перевищувала 1,5 мільйона гривень. Окрім залучення «свого» підрядника, така схема дала змогу виконавцю робіт завищити ціну на світильники для вуличного освітлення у понад 6 разів, в порівнянні з ринковими цінами.

Надалі, вважають слідчі, за сприянням депутата облрада прийняла підроблені акти виконаних робіт. В них містились неправдиві факти щодо понесених витрат. Як наслідок, на рахунок підрядника перерахували 6 мільйонів гривень.

Наразі про підозру повідомили депутату, а раніше підозру вже отримали директор підприємства-підрядника та колишній селищний голова однієї з територіальних громад Одеської області.

Читайте також:Депутат Одеської міськради затриманий на хабарі в криптовалюті

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір