Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині засудили майстра лісу, який взяв хабар за відпуск деревини

Саратський районний суд Одеської області затвердив угоду між майстром лісу Сергієм Казаку та Спеціалізованою екологічною прокуратурою. Чоловік визнав себе винним в отриманні хабаря за відпуск деревини.

З вироку суду відомо, що Сергій Казаку перебував на посаді майстра Саратського лісництва Філії «Ізмаїльське лісове господарство» ДП  «Ліси України». У квітні 2023 року він запропонував підприємцю за 2500 гривень отримати 1 кубічний метр деревини. Сума хабаря мала коливатись в залежності якості деревини та її обсягу. Окрім самого хабаря, людина мала сплатити офіційно 1620-1720 гривень за 1 кубічний метр деревини.

Так званий «клієнт» в квітні спочатку оплатив 8600 гривень за 5 метрів кубічних деревини офіційно на розрахунковий рахунок філії «Ізмаїльського лісове господарство». Після завантаження деревини він додав 15 440 гривень особисто майстру лісу. Потім у травні «клієнт» оплатив ще 8600 гривень, а потім надав неправомірну вигоду у розмірі 17 500 гривень за фактичне отримання та відвантаження офіційно сплаченої  деревини. Загалом засуджений хабарі в сумі 32 940 гривень.

Після затримання майстер лісу погодився на пропозицію Спеціалізованої екологічної прокуратури та визнав свою винуватість. Його засудили до сплати штрафу в розмірі 68 000 гривень з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями в підприємствах, установах, організаціях лісової галузі строком на два роки.

Читайте також: Начальника пожежної частини на Кіровоградщині затримали на хабарі

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір