Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одеській консерваторії витратили мільйон на зарплату декана фіктивного факультету: Хто отримав гроші

Держаудитслужба провела перевірку Одеської національної музичної академії імені А.В. Нежданової. Зʼясувалося, що керівництво навчального закладу створило факультет-привид, на який регулярно витрачались кошти. Загалом керівництво вузу здійснило зайвих витрат на понад 2 мільйони гривень, з яких понад 1 мільйон пішов за зарплати декану.

Як повідомили в пресслужбі Південного офісу Держаудитслужби, під час ревізії в одеській музичній академії було виявлено факультет, в складі якого немає жодної кафедри чи лабораторії. Це порушення Закон України «Про вищу освіту». Зате на утримання деканату цього «намальованого» факультету регулярно виділялись кошти. Зокрема, вуз виплатив на понад 1 мільйон гривень зарплат декану цього факультету.

Йдеться про факультет заочної та магістерської підготовки, керівником якого значиться Наталія Язикова.

За даними аудиторів, її факультет не об’єднує жодної кафедри та лабораторії, а отже його не мали створювати. Але керівництво консерваторії всупереч Закону утворило факультет-пустишку, призначило декана та коштом бюджету утримувала його.

Також в академії на 500 тисяч перевищили ліміт на виплати стипендій бюджетникам, а в деяких випадках ще й безпідставно виплачували завищені суми. 

«Загалом виявлені під час ревізії порушення в Академії призвели до втрат на суму 2 млн 335 тис. грн. На шістьох відповідальних посадових осіб навчального закладу складені протоколи», – повідомили аудитори. 

Про виявлені факти вже повідомили поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Зауважимо, що окрім роботи в консерваторії Наталія Язикова ще зареєстрована як ФОП. Основною діяльністю декана є здача нерухомості, якої у неї, доречі чимало. За даними аналітичної платформи YouControl, вона володіє земельною ділянкою, приватним будинком на Академічній та 7-ма квартирами в центрі Одеси та в районі пляжу Відрада.

Їздить декан факультету-привиду на білому Audi Q7 2021 року випуску.

“”

Читайте також: На Одещині затримали лікаря — підозрюють, що за хабарі вигадував хвороби військовослужбовцям

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

4 коментарі

  1. […] По-друге, поки увага суспільства прикута до війни, керівництво одного з одеських вищих навчальних закладів створило факультет-привид і встигло нарахувати пані декану понад 1 мільйон гривень зарплатні. «Антикорупційний вимір» з’ясував, хто отримав гроші.  […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір