Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

5,5 років за вимагання хабаря: Апеляція не змінила вирок ексголові райсуду на Херсонщині

Апеляційна палата ВАКС залишила без змін вирок колишній голові райсуду на Херсонщині. 6 грудня 2021 року суд першої інстанції визнав Олену Живцову винною в корупційному злочині та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 5,5 років. 

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Так, в Апеляційній палаті ВАКС розглянули вирок суду першої інстанції, яким визнали винною колишню голову Каланчацького райсуду Херсонської області Олену Живцову. Її викрили на отриманні хабаря та визначили покарання у вигляді позбавлення волі на 5,5 років. 

Сторона захисту подала апеляційну скаргу, та суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокурора і залишив вирок без змін. Йдеться про випадок, коли у 2018 році голова суду запропонувала порушнику закону заплатити за те, щоб вона закрила адміністративне провадження. 

Якби фігурант відмовився платити хабар, суддя погрожувала притягнути чоловіка до відповідальності й стягнути з нього штраф від 16 до 32 тисяч гривень. Отримані кошти Олена Живцова сховала у Кодексі про адміністративні правопорушення. Після цього вона ухвалила рішення про закриття адміністративного провадження. 

Читайте також: Вища рада правосуддя звернулась з заявою до Приморського райсуду Одеси через корупційне провадження

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір