Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Обвинуваченого у держзраді депутата з Херсонщини судитимуть за привласнення бюджетних коштів

Справу депутата селищної ради з Херсонщини розглянуть у суді. Його звинувачують у привласненні бюджетних коштів на ремонті водопостачання.

Як повідомляє Херсонська обласна прокуратура, фірма на замовлення Білозерської селищної ради ремонтувала системи водопостачання у селі Томина Балка у 2019 році. Депутат, як уповноважена особа від фірми, підписав акти виконаних робіт. Та ремонт не був виконаний повністю, а використані будівельні матеріали не відповідали заявленим у кошторисі, вважають правоохоронці.

Ремонт мав перевірити інженер технічного нагляду. Та і він «не помітив», що роботи не завершені, а матеріали не відповідні. Інженер підписав акти, внаслідок яких перерахували на рахунок підрядника 195 тисяч гривень з бюджету. Стосовно нього матеріали виділені в окреме кримінальне провадження, а обвинувальний акт направлений до суду. Інженеру інкримінували службову недбалість. 

Щодо депутата селищної ради, до суду направили справу щодо заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем. Окрім цього, в суді перебуває інша справа за обвинуваченням депутата. Йому інкримінують державну зраду в умовах воєнного стану. Слідство стверджує, що у серпні 2022 року він став «заступником головного лікаря з технічних питань» у захопленій окупантами Білозерській центральній районній лікарні. Обвинувальний акт перебуває на розгляді суду.

Читайте також: За 36 мільйонів на Херсонщині збудують свердловини для громад, що лишились без води через підрив Каховської ГЕС

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір